Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-223/18

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

'Predstavitev slovenskih borznih družb' – webcast Ljubljanske borze v partnerstvu z Wood & Co. in NLB, d. d.

V ponedeljek, 3. septembra 2018, je Ljubljanska borza v partnerstvu z NLB, d. d. in češkim investicijskim podjetjem Wood & Co. preko spletne platforme GoToWebinar organizirala tretji letošnji webcast v sklopu predstavitve slovenskih borznih družb. Zaradi dobrega odziva investitorjev na tovrstne dogodke, ki so bili organizirani v preteklem letu, so se povabilu odzvala tri podjetja Prve kotacije: Petrol d. d., Ljubljana, Zavarovalnica Triglav, d. d., in Pozavarovalnica Sava, d. d.

Vsako podjetje je začelo s predstavitvijo njihove dejavnosti, zadnji del pa je bil namenjen postavljanju vprašanj. Glede na datum dogodka so bila glavna obravnavana tema polletna poročila družb za tekoče poslovno leto.

Webcast je s svojo predstavitvijo otvoril g. Igor Stebernak, član uprave družbe in CFO izdajatelja Petrol, d. d. Sledil je g. Uroš Ivanc, član uprave družbe in CFO Zavarovalnice Triglav, d. d. Sklop treh predstavitev sta zaokrožila ga. Polona Pirš Zupančič, članica uprave in g. Jure Košir, direktor področja finančnega poslovanja, predstavnika družbe Pozavarovalnica Sava, d. d. s predstavitvijo rezultatov za prvo polletje tekočega poslovnega leta. V treh urah so se tako zvrstile tri zanimive predstavitve delovanj družb, ki so odgovarjale na vprašanja investitorjev.

Dogodek so spremljali investitorji, udeleženci sicer različnih kapitalskih trgov. Ti so prihajali iz Bolgarije, Češke, Hrvaške, Makedonije, Švedske, Združenega kraljestva, Združenih držav Amerike in seveda Slovenije. Dogodek je samo en izmed številnih, ki sledijo aktivnostim na Ljubljanski borzi in so organizirani z namenom povečanja zanimanja za slovenski kapitalski trg ter deležnike znotraj le-tega.

Po sestavi in aktivni participaciji investitorjev sodeč je interes za udeležbo na takšnih dogodkih tudi iz tujine velik, zato bodo tudi v prihodnje organizirana takšna in podobna srečanja, katerih glavni namen je združevanje slovenskih delniških družb z različnimi deležniki investicijskega okolja, med drugim tudi zadnji webcast letošnjega leta, ki bo organiziran 22. novembra 2018, predvidena tema pa bodo rezultati poslovanja v prvih treh četrtletjih poslovnega leta.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 04.09.2018