Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-41/19

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Ljubljanska borza pozvonila za enakopravnost spolov

8. marec 2019, Ljubljana – Že peto leto zapored poteka globalno sodelovanje več kot 80 borz po vsem svetu z naslovom »Pozvoni za enakopravnost spolov«, z namenom obeleženja mednarodnega Dneva žena. Letos se je tudi Ljubljanska borza pridružila svetovnemu gibanju. Danes, ob 9.15. uri, so vse predstavnice ženskega spola na Ljubljanski borzi ob pričetku trgovanja pozvonile za enakopravnost spolov. 

Dogodki po svetu so organizirani v partnerstvu med IFC, Sustainable Stock Exchanges (SSE) Initiative, UN Global Compact, UN Women, World Federation of Exchanges in Women in ETFs, da bi povečali ozaveščenost o poslovnih prednostih krepitve vloge in položaja žensk v gospodarstvu in o možnostih, ki jih ima zasebni sektor za spodbujanje enakopravnosti spolov in trajnostnega razvoja. 

Tema letošnjega mednarodnega “Dneva žena”, ki jo je izbral UN Women, je ‘razmišljaj enakopravno, gradi pametno, inoviraj za spremembe’. Tema se osredotoča na inovativne načine, s katerimi lahko zasebni sektor spodbuja enakost spolov ter krepitev vloge in položaja žensk, zlasti na področjih sistemov socialne varnosti, dostopa do javnih storitev in trajnostne infrastrukture.

Ljubljanska borza s ponosom sodeluje na tako pomembnem dogodku in izjemno nas veseli, da je dogodek dosegel takšno globalno raven. Marca 2018 je za enakopravnost spolov pozvonilo rekordnih 65 borz, letos pa bo udeležba še večja, saj je sodelovanje pri ozaveščanju o pomenu enakosti spolov za podjetja in trajnostni razvoj potrdilo več kot 80 borz.

Na Ljubljanski borzi trdno verjamemo, da enakost spolov in spodbujanje raznolikosti v podjetju ustvarjata boljše delovno okolje in izboljšata uspeh podjetja. Na borzi je med zaposlenimi stopnja raznolikosti in enakosti med spoloma visoka, kar je razvidno iz dejstva, da ima borza raznoliko upravo in nadzorni svet ter kar 62% delež žensk med vsemi zaposlenimi.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 08.03.2019