Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-272/18

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Podeljene so nagrade Ljubljanske borze

Ljubljanska borza je danes v sklopu investicijske konference Ljubljanske borze, ki je potekala v Austria Trend hotelu, podelila nagrade Ljubljanske borze najboljšim borznim družbam in članu za obdobje enega leta med 16. novembrom 2017 in 15. novembrom 2018.

Borzne družbe zmagovalke so se v opazovanem obdobju izkazale v različnih statističnih kriterijih, kot so: promet, porast tečaja, porast prometa in število trgovalnih dni, medtem ko se je član leta moral izkazati v vseh sledečih kategorijah: izvedenem prometu in transakcijah, porastu prometa, opravljanju dolžnosti vzdrževalca likvidnosti, opravljanju analiz in promociji izdajateljev in trga.

V letošnjem letu je Ljubljanska borza zaradi razvijajočega se trga prvič podelila nagrado za najboljšo delnico novonastalega trga Ljubljanske borze, MTF trg SI ENTER. Tako se je tradicionalnim nagradam naj Delnica Prva kotacije, Standardne kotacije in naj Član leta pridružila še nova nagrada naj Delnica trga SI ENTER.

Uspehi na slovenskem trgu kapitala so odvisni ravno od uspeha borznih družb in članov, njihovega ugleda in dejavnosti za promocijo. Prav zato jih je tokrat Ljubljanska borza s podelitvijo nagrad želela pripoznati in jih je za uspešne rezultate nagradila.

Letošnji zmagovalci so:

  • Delnica leta Prve kotacije: Krka, d. d., Novo mesto
  • Delnica leta Standardne kotacije: Cinkarna Celje, d. d., Celje
  • Delnica leta trga SI ENTER: Delavska hranilnica d. d. Ljubljana
  • Član leta: Alta Invest, investicijske storitve, d. d.

Vsem zmagovalcem čestitamo!

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 29.11.2018