Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-1015/17

ABANKA d.d., Ljubljana

Informacija o izpolnitvi enega od odložnih pogojev po pogodbi o prodaji deleža v hčerinski družbi Aleasing d.o.o., Ljubljana

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d. in veljavne zakonodaje Abanka d.d. objavlja informacijo o izpolnitvi enega od odložnih pogojev po pogodbi o prodaji deleža v hčerinski družbi Aleasing d.o.o., Ljubljana

Aleasing d.o.o. in Anepremičnine d.o.o. (obe družbi sta članici Skupine Abanka) sta skupaj z DDM Invest VII, d.o.o., (odvisno družbo DDM Holding AG iz Švice) dne 22. 8. 2017 podpisali Pogodbo o oddelitvi in prevzemu.

Dne 2. 10. 2017 je bilo statusnopravno preoblikovanje na podlagi navedene pogodbe vpisano v sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani in s tem zaključeno.

Skladno s Pogodbo o oddelitvi in prevzemu sta bila od družbe Aleasing d.o.o. oddeljena (i) del premoženja družbe, ki ga je prevzela prevzemna družba Anepremičnine trgovanje z lastnimi nepremičninami d.o.o., Trdinova ulica 4, 1000 Ljubljana in obsega vse nepremičninske leasinge s pravnimi osebami, ter (ii) del premoženja družbe (kot je opredeljen v navedeni pogodbi), ki ga je prevzela prevzemna družba DDM Invest VII, d.o.o., Trg republike 3, 1000 Ljubljana.

Izvedba oddelitve predstavlja izpolnitev enega od odložnih pogojev po pogodbi o prodaji 100 % poslovnega deleža v hčerinski družbi Aleasing d.o.o., ki jo je Abanka dne 18. 7. 2017 podpisala s kupcem Banko Sparkasse d.d.

Sporočilo bo dostopno tudi na spletnih straneh Abanke d.d. od 20 . 10. 2017 dalje za obdobje najmanj 5 let.

Uprava banke
Datum: 20.10.2017