Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-180/18

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Zagon programa podpore pred uvrstitvijo v trgovanje vrednostnih papirjev malih in srednje velikih podjetij

V ponedeljek, 2. julija 2018, sta Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) in Ljubljanska borza slavnostno podpisali memorandum o sodelovanju pri programu podpore pred uvrstitvijo v trgovanje vrednostnih papirjev malih in srednje velikih podjetij.

 

Podpisa memoranduma so se udeležili pomembni domači in tuji deležniki slovenskega kapitalskega trga. Te so za omizjem predstavljali ga. Vedrana Jelušić Kašić, regionalna direktorica EBRD za Hrvaško, Slovenijo, Madžarsko in Slovaško, ga. Simone Zeh Atanasovski, EBRD, ga. Vinka Jelavić iz podporne službe za strukturne reforme Evropske komisije, oddelek za finančni sektor in dostop do financiranja, mag. Miloš Čas, direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev in mag. Aleš Ipavec, predsednik uprave Ljubljanske borze.

 

Mag. Aleš Ipavec, predsednik uprave Ljubljanske borze, je ob tej priložnosti povedal: »Če pogledamo statistiko, nam ta pove, da kar 99.8 % slovenskega gospodarstva sestavljajo mala in srednje velika podjetja, zato na Ljubljanski borzi pozdravljamo takšne projekte. Verjamemo, da bo sodelovanje z EBRD tvorno in bo prineslo marsikatere pozitivne učinke ter se ga kot takšnega veselimo. Ker smo tudi sami prepoznali dejstvo, da podjetnosti v Sloveniji brez dvoma ne manjka, manjka pa morda neka strateška, finančna in optimalna naravnanost, tudi sami izvajamo primerljiv projekt, ki pa se za razliko od tega giba znotraj okvirov Slovenije. Cilj obeh je enak – tem družbam, na nivoju Slovenije ali Evropske unije, zagotoviti nadaljnjo rast preko financiranja na borzi. Preko takšnih in primerljivih projektov bo ta segment gospodarstva pridobil urejen kapitalski trg za namen financiranja dolgoročne rasti.«

 

Rok za prijavo je 31. avgust 2018, dodatne informacije, vključno s prijavnim obrazcem, pa so na voljo na spletni strani borze: http://www.ljse.si/cgi-bin/jve.cgi?doc=19649.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 06.07.2018