Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-163/18

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Konferenca »Novosti na slovenskem kapitalskem trgu«

Ljubljanska borza je v četrtek, 14. junija 2018, organizirala konferenco na temo »novosti na slovenskem kapitalskem trgu«. Na dogodku je sodelovalo več priznanih udeležencev slovenskega kapitalskega trga, ki pokrivajo raznolike segmente znotraj tega. Ti so bili: Branko Železnik, Ljubljanska borza, Nikolay Vassilev, Expat Capital, Sašo Stanovnik, Alta skupina, Andraž Grahek, Capital genetics, Renato Puklavec, NLB, Aleš Zupančič, Abanka in Matej Tomažin, Iconomi.

Konferenca je bila razdeljena na več tematskih sklopov. Po uvodnem nagovoru Ljubljanske borze so bile obravnavane investicijske priložnosti na Progress trgu (trgu malih in srednje velikih podjetij), predstavljen je bil 1. ETF SBI TOP sklad, obravnavano pa je bilo tudi vprašanje »Bomo v prihodnje lahko s kriptovalutami trgovali tudi na Ljubljanski borzi?«. Konferenco je zaokrožila okrogla miza na temo potenciala slovenskega kapitalskega trga.

Vsi deležniki vidijo velik potencial v slovenskem kapitalskem trgu. V ekosistem borze so vabljena podjetja celotnega spektra: od zagonskih podjetij in malih ter srednje velikih podjetij pa vse do največjih, ki imajo zmožnost kotiranja v Prvi kotaciji. Obravnavane so bile tudi možnosti, katere prinaša tehnologija veriženja blokov oz. t. i. »blockchain«. Tehnologija je vedno bolj prisotna v našem vsakodnevnem življenju, kapitalski trg pa se bo, kot preostale industrije, moral prilagoditi tudi na to. Uspešen razvoj vidijo v kombinaciji starega znanja, ki je v preteklosti že ustvarjal uspešne zgodbe v povezavi z novo tehnologijo, ki omogoča več varnosti in je uporabniku na voljo kadarkoli in kjerkoli.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 15.06.2018