Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PSI-1029/08

AERODROM LJUBLJANA, d.d., Brnik-aerodrom

Aerodrom Ljubljana začel z gradnjo severnega parkirišča

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba AERODROM LJUBLJANA, d.d., Brnik-aerodrom objavlja naslednje sporočilo:

V teh dneh je Aerodrom Ljubljana, d.d., začel z gradnjo severnega parkirišča z dostopno cesto in navezavo do glavnega terminala. Izvajalec del je SCT, d.d., projekt pa naj bi bil zaključen predvidoma do novembra 2008.

SCT, d.d., je bil za izvajalca del izbran med sedmimi ponudniki na javnem razpisu, vrednost pogodbe pa znaša približno 1,5 milijona evrov. Vrednost projekta v celoti je ocenjena na 2,6 milijona evrov. Nastajajoče parkirišče bo lahko sprejelo do 960 vozil in bo nadomestilo obstoječe zunanje parkirišče P2, ki bo ukinjeno z začetkom gradnje potniškega terminala T2. Ta je predvidena v prvi polovici prihodnjega leta. K parkirišču sodi še gradnja dostopne ceste, manjša predelava obstoječega križišča na glavnem uvozu na letališče (prečkanje pešcev), ter dostop do glavnega potniškega terminala. Prečkanje glavne ceste bo urejeno s semaforji. Parkirišče bo v celoti asfaltirano, opremljeno s parkirnim sistemom na pokritem vhodu, javno razsvetljavo, video-nadzornim sistemom in ograjeno z ograjo. Za plačevanje parkirnine bo na vhodu postavljen parkirni avtomat, plačevati pa bo možno tudi na obstoječih blagajnah na letališču. Ob uvozu bo manjše avtobusno postajališče, namenjeno prevozu potnikov in prtljage pred glavni letališki terminal.
Gre za prvi letališki objekt, ki bo zgrajen preko državne ceste G2-104 na odseku 1136 (Kranj - Sp. Brnik), in sicer na zemljišču, ki je last Aerodroma Ljubljana, d.d.

Omenjeni projekt bo po odprtju terminala naslednji korak k uresničevanju zastavljenega cilja, da se letališče v prihodnjih 15 letih razvije v vodilno regijsko letališče. Na območju ob letališču se razvija poslovno-logistični center, t.i. Airport City, kjer se bodo razvijale dejavnosti turizma, trgovine, skladiščenja, logistike in druge dejavnosti, povezane z letališčem. Pred kratkim se je zaključilo zbiranje ponudb za investitorja in upravljavca letališkega hotela. V zahtevanem roku so bile oddane štiri ponudbe, predvideva pa se, da bo postopek izbire dokončno zaključen septembra, ko naj bi bila z izbranim ponudnikom podpisana tudi pogodba o dodelitvi stavbne pravice.

 

 
Uprava družbe

 

Datum: 16. 7. 2008