Feast search
Keywords

Period

Issuer
Advanced search
 
PAL-241/16

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Slovenski dan investitorjev Ljubljanske borze

Danes v Ljubljani poteka tradicionalna investicijska konferenca Ljubljanske borze 'Slovenski dan investitorjev', ki vsako leto pritegne veliko število zainteresiranih vlagateljev na ena-na-ena sestanke z najelitnejšimi družbami na Ljubljanski borzi. Tokrat se ponovno predstavlja osem družb Prve kotacije: Gorenje, Intereuropa, Krka, Luka Koper, Petrol, Pozavarovalnica Sava, Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav.

Tudi letošnje leto je zanimanje vlagateljev in analitikov veliko, saj je za sestanke z osmimi družbami prispelo kar neverjetnih 107 prošenj in družbe bodo v enem dnevu opravile kar 89 individualnih in skupinskih sestankov. Na dogodku sodeluje 19 investicijskih družb ter bank s skupno 38 analitiki oziroma vlagatelji.

Gospod Aleš Ipavec, predsednik uprave Ljubljanske borze, je ob tem izrednem zanimanju poudaril: »Vesel sem, da se interes vlagateljev za družbe slovenskega kapitalskega trga povečuje. Nenazadnje velik interes vlagateljev potrjuje, da je slovenski trg zanimiv in da vlagatelji v trgu vidijo priložnosti in potencial. Tovrstni dogodki so odlična priložnost za predstavitev dobrih družb in prepričan sem, da bo dogodek pripomogel k vrsti kvalitetnih investicijskih odločitev.«

Ljubljanska borza redno izvaja aktivnosti za povečanje investicijskega interesa. Smiselnost in uspešnost tovrstnih aktivnosti se kaže tudi v vsakoletnem povečanju zanimanja za sestanke z družbami Prve kotacije, zato bo borza z njimi nadaljevala tudi v prihodnje.

Ljubljanska borza
Datum: 24.11.2016