Feast search
Keywords

Period

Issuer
Advanced search
 
PAL-83/17

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Ljubljanska borza je gostila generalno direktorico podjetja Funderbeam in predstavila nov način financiranja start up podjetij.

Ljubljanska borza je danes gostila generalno direktorico estonskega podjetja Funderbeam in direktorja podjetja Funderbeam SEE, ki svoje delovanje širi tudi v Slovenijo. Platforma omogoča podjetjem v zgodnji fazi razvoja zbiranje kapitala in naložb s katerimi je mogoče takojšnje trgovanje.

Ljubljanska borza je uspela zopet napolniti dvorano in zbrati številne udeležence iz gospodarskega in finančnega sektorja v Sloveniji. Glavna tema so bila start up podjetja, ki jih imamo v Sloveniji precej in so zelo pomembna za razvoj podjetništva pri nas. Platforma Funderbeam omogoča mladim podjetjem zagonski kapital, s katerim lahko razvijejo in živijo svoje poslovne sanje.  

Ljubljanska borza spremlja delovanje podjetij od prvih korakov naprej in jim poskuša na njihovi poti razvoja pomagati pri pridobitvi prepotrebnega kapitala za delovanje. Zato sledimo trendom, spremljamo zanimive in nove načine financiranja start up podjetij ter informiramo vse tiste organizacije in podjetja, ki bi jih novi, inovativni načini financiranja zanimali. Mladim podjetjem želimo biti v oporo v vseh fazah razvoja in jim olajšati podjetniške izzive.

Ob razširitvi platforme na slovenski trg so bili poleg glavne gostje okrogle mize, ga. Kaidi Ruusalepp udeleženci še: g. Bićanić, direktor Funderbeam SEE, g. Pustovrh, programski direktor ABC pospeševalnika, g. Lesjak, direktor Tehnološkega parka in g. Ipavec, predsednik uprave Ljubljanske borze. Okroglo mizo je vodil g. Lipnik iz časnika Finance.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem okrogle mize in upamo, da bo število poslovnih sodelovanj  v prihodnosti čim večje. Prav tako zahvala vsem prisotnim, ki so prisostvovali zanimivi, poučni in pomembni razpravi ter tudi novinarjem, ki so poskrbeli za medijsko pokritje dogodka.

Ljubljanska borza, d.d., Ljubljana
Datum: 21.03.2017