Feast search
Keywords

Period

Issuer
Advanced search
 
PAL-119/19

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Uspešen začetek že 6. tradicionalnega dogodka 'Dneva investitorjev Ljubljanske in Zagrebške borze'

Šesta ponovitev dogodka 'Dneva investitorjev Ljubljanske in Zagrebške borze' z rekordnim zanimanjem uspešno pričela prvi dan

Zagreb, 30. maja 2019 – Dneva investitorjev Ljubljanske in Zagrebške sta postala tradicionalni dogodek, ki poteka vsako leto v maju in omogoča investitorjem, da se na ena-na-ena sestankih sestanejo z borznimi družbami. Skupni dogodek je bil prvič organiziran leta 2014 kot eno-dnevna konferenca. Leta 2017 sta se organizatorja odločila za podaljšanje dogodka na dva dni, zaradi vedno večjega zanimanja vlagateljev, s čimer sta želela omogočiti čim več vlagateljem možnost sestankov z borznimi družbami obeh trgov.

Na letošnjem dogodku sodeluje sedem slovenskih in osem hrvaških blue-chipov: AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic grupa, Croatian Telecom, INA - Industrija nafte, Krka, Luka Koper, NLB, Petrol, Podravka, Pozavarovalnica Sava, Telekom Slovenije, Valamar Riviera, Zagrebačka burza, Skupina Triglav.

Dogodka se bo udeležilo neverjetnih 28 investicijskih podjetij in bank ter 63 analitikov in investitorjev iz Hrvaške, Češke, Estonije, Velike Britanije, Litve, Slovenije, Švedske, Švice in ZDA. Vlagatelji so se prijavili na rekordnih 338 in v dveh dneh bodo družbe izvedle kar 255 posamičnih in skupinskih sestankov. Letošnji dogodek je glede na visoko število analitikov in vlagateljev ter glede na to od kod prihajajo eden izmed najbolj raznolikih doslej.

Na dogodku vsako leto poteka tudi predstavitev slovenskega in hrvaškega kapitalskega trga. Letos sta trga predstavila predstavnika družb Erste&Steiermaerkische Bank in InterCapital. Na vedno večji interes vlagateljev kaže tudi rekordna udeležba na predstavitvi.

Ob tej priložnosti je ga. Ivana Gažić, predsednica uprave Zagrebške borze, povedala: »Z Ljubljansko borzo smo vedno odlično sodelovali, saj si delimo podobno razvojno pot in ekonomski okvir. Ko smo pričeli z organizacijo tega dogodka leta 2014, nas je vodila ideja, da je neposreden in stalen stik med vlagatelji in podjetji ključnega pomena za razvoj medsebojnega zaupanja. Resnično smo zadovoljni, ne le da je ta dogodek postal uspešen in tradicionalen, ampak tudi, da se vsako leto nadgrajuje in izboljšuje. Letošnje rekordne številke nam pričajo o tem, da smo na pravi poti za povečanje vidljivosti naših trgov skupaj z našimi izdajatelji, vlagatelji in deležniki.«

G. Aleš Ipavec je še dodal: »Ljubljanska in Zagrebška borza sta zadnjih nekaj let tesno in zelo uspešno sodelovali na mnogih projektih, ne le pri organizaciji dogodkov za promocijo borznih družb, ampak tudi pri nadaljnjem razvoju in promociji obeh trgov ter uspešni izvedbi novih idej in priložnosti tako za borzne kot tudi druge družbe. Naša trga imata mnogo sinergij in že smo bili priča mnogim pozitivnim rezultatom naših skupnih prizadevanj, kot so na primer večja vidljivost obeh trgov in večji interes mednarodnih vlagateljev, novi trgi za mala in srednje velika podjetja in še več. Prepričani smo, da bomo sodelovanje dvignili še na višji nivo in z veseljem pričakujemo učinke tega sodelovanja.«

Glavni cilj skupnega dogodka je približati dostopnost slovenskega in hrvaškega kapitalskega trga lokalnim in mednarodnim investitorjem ter borznim družbam povečati njihovo likvidnost ter vidnost v javnosti. Dogodek je odlična priložnost za investitorje in analitike, da boljše spoznajo najuglednejše slovenske in hrvaške borzne družbe.

Ljubljanska in Zagrebška borza bosta nadaljevali z individualnimi in skupnimi aktivnostmi, s katerimi bosta povečevali interes vlagateljev in skrbeli za uspešne in močne vezi z lokalnimi in mednarodnimi vlagatelji.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 30.05.2019