Feast search
Keywords

Period

Issuer
Advanced search
 
PAL-89/17

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Mladostniki pokazali veliko zanimanja za finance

Gremo na borzo - dnevi odprtih vrat na borzi za srednje šole in fakultete v okviru Svetovnega tedna denarja, 27. – 30. 3. 2017

V tem tednu, med 27. marcem in 2. aprilom 2017, poteka Svetovni teden denarja, ki poteka na pobudo mednarodne organizacije Child and Youth Finance International. V okviru tega dogodka se vsako leto po celem svetu odvijajo številni dogodki, ki so namenjeni finančnemu opismenjevanju otrok in mladostnikov. Letos se je Svetovnemu tednu denarja pridružila tudi Ljubljanska borza s svojim dogodkom Gremo na borzo.

Dogodek 'Gremo na borzo' je del globalnega praznovanja, ki poteka v okviru Svetovnega tedna denarja. Države širom sveta sodelujejo v tem tednu z namenom dviga zavesti o pomenu finančnega izobraževanja in finančne vključenosti mladih. S finančnim dostopom in finančnim izobraževanjem se lahko mladi naučijo odgovornega ravnanja z denarjem, kako privarčevati in kako najbolj učinkovito upravljati z denarjem. Letošnji slogan Svetovnega tedna denarja je: Uči se. Varčuj. Zasluži (Learn.Save.Earn).

Zaradi velikega zanimanja smo morali dneve odprtih vrat podaljšati

Dogodek, ki je bil originalno predviden med 27. in 29. marcem, smo morali zaradi velikega zanimanja podaljšati še za en dan, do 30. marca 2017. Žal pa kljub temu obiska nismo mogli omogočiti prav vsem zainteresiranim. Za nami so že trije uspešni dnevi s pestrim programom in s popolnoma polno predavalnico oziroma floorom (t. i. parketom) Ljubljanske borze. Skozi vse štiri dni pa se bo zvrstilo kar več kot 255 nadobudnih dijakov in študentov iz 13 različnih srednjih šol in fakultet.

Pester program s številnimi vidnimi strokovnjaki finančne stroke

Študentje in dijaki so, poleg bolj ceremonialnih in zabavnih zadev, kot sta ceremonija 'Pozvoni z zvončkom' (Ring the bell) ob pričetku trgovanja in kviz o splošnem znanju o borzi s praktičnimi nagradami, deležni raznovrstnih predavanj, ki jim širijo finančna obzorja.

To je tudi glavni cilj tega dogodka – povečati finančno pismenost mladostnikov, oziroma povečati zavedanje o pomenu finančne pismenosti za uspešno prihodnost vsakega posameznika. Nadalje je namen dogodka tudi približati borzo mladim, da spoznajo njeno delovanje in pomen. V ta namen na dogodku predavajo številni vidni predstavniki finančne stroke iz ALTE Invest, KD Skladov, Prve osebne zavarovalnice, Združenja članov borze in strokovnjaki Ljubljanske borze.

Več o dogodku in programu lahko najdete na naslednji povezavi.

Dodatne informacije:

mag. Metka Štruc

vodja kabineta uprave in odnosov z javnostmi

mail: metka.struc@ljse.si

telefon: 014710221

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 29.03.2017