Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-189/19

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Družbe Ljubljanske borze vključene v nov regijski indeks CEEplus

Od 4. septembra 2019 so štiri družbe Ljubljanske borze vključene v nov regijski indeks CEEplus, ki ga sestavljajo borzne družbe uvrščene na organizirane trge borz v Bukarešti, Budimpešti, Bratislavi, Pragi, Varšavi, Zagrebu in Ljubljani. Slovenske družbe vključene v indeks so Krka, d. d., Novo mesto, Petrol d. d., Ljubljana, NLB d. d. in Zavarovalnica Triglav, d. d.

CEEplus je cenovni indeks, ki se dnevno izračunava na podlagi zaključnih tečajev delnic. Indeks se zaračunava v EUR, ki je glavna valuta, USD ter lokalnih valutah (CZK, HRK, HUF, PLN, RON), njegova bazna vrednost je 1.000 točk, bazni datum pa 30. avgust 2019. V indeks so vključene najbolj likvidne delnice posameznih borz s povprečno vrednostjo dnevnega prometa 90.000 EUR v obdobju 6 mesecev (1. december 2018 – 31. maj 2019). CEEplus sestavlja več kot 100 družb.

Sodelovanje v regionalnem indeksu CEEplus je del kontinuiranega sodelovanja med kapitalskimi trgi v regiji srednje in vzhodne Evrope z namenom krepitve regionalnega trga in povečanja skladnosti regije, zlasti ko gre za razprave povezane s kapitalskimi trgi Evropske Unije.

Več informacij o indeksu je dostopnih na spletni strani Varšavske borze.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 05.09.2019