Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-263/22

NLB, d. d., Ljubljana

Postopek pravne pripojitve NLB Banke a.d., Beograd in Komercijalne Banke a.d., Beograd uspešno zaključen

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, 17. člena Uredbe (EU) št. 596/2014 ter 130. člena Zakona o trgu finančnih instrumentov (ZTFI-1), Nova Ljubljanska banka, d.d., Ljubljana, Trg republike 2, 1000 Ljubljana, objavlja naslednje sporočilo:

Po pridobitvi vseh regulatornih dovoljenj in z vpisom pripojitve pri Agenciji za poslovne registre se je uspešno zaključil postopek združitve Komercijalne Banke a.d., Beograd in NLB Banke a.d. Beograd. Od 30. aprila 2022 naprej bo združena banka poslovala pod novim imenom NLB Komercijalna banka a.d., Beograd.

Na podlagi pripojitve NLB Banke a.d., Beograd h Komercijalni Banki a.d., Beograd kot prevzemnici, je NLB Komercijalna Banka a.d., Beograd njen univerzalni pravni naslednik.

"To je prvi od zadnjih korakov v tem dolgem in zahtevnem procesu združitve NLB Banke Beograd in Komercijalne Banke Beograd v NLB Komercijalno banko. V naslednjih nekaj dneh, med podaljšanim prazničnim vikendom v Srbiji, bo potekal proces operativne združitve, na katerega se je ekipa temeljito pripravila,« je pojasnil predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak. »Nova NLB Komercijalna banka bo ostala zavezana svojemu strateškemu cilju – krepitvi svojih storitev in vodilnega položaja na srbskem trgu, NLB Skupina pa bo ostala zavezana ohranjanju vodilnega položaja v regiji. Banke v NLB Skupini bodo še naprej uspešno rasle in svoj tržni delež povečevale organsko, vendar pa pozorno spremljamo razvoj dogajanja v svoji domači regiji, Jugovzhodni Evropi, ter se ne bomo izognili analiziranju in obravnavi morebitnih priložnosti za ustvarjanje dodane vrednosti tudi s prevzemi in združitvami. NLB je sposobna kupiti drugo banko in/ali portfelj na katerem koli trgu, kjer poslujemo, ter tudi na drugih trgih v regiji, in tako postati pravi regijski prvak. Najboljše za NLB Skupino šele prihaja,« je poudaril.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo od 29. aprila 2022 dalje na voljo na uradni spletni strani Izdajatelja (www.nlb.si).

 

Odnosi z vlagatelji
NLB d.d., Ljubljana
Datum: 29.04.2022