Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-764/10

GORENJE, d.d., Velenje

Investicija IFC bo pospešila razvoj Gorenja

Uprava družbe Gorenje, d.d, Partizanska 12, Velenje, na podlagi določil Zakona o gospodarskih družbah (ZGD – 1), Zakona o trgu finančnih instrumentov (ZTFI), Pravil Ljubljanske borze d.d. ter v skladu z določili Kodeksa upravljanja delniških družb, objavlja naslednje sporočilo:

Velenje, 7. junij 2010 — Mednarodna finančna korporacija IFC, članica Svetovne banke, in največji proizvajalec gospodinjskih aparatov v jugovzhodni Evropi, Gorenje, sta danes sklenila dogovor o 25 milijonov evrov visokem vložku v lastniški kapital Gorenja, kar bo omogočilo prestrukturiranje družbe, hitrejši razvoj okolju prijaznih izdelkov in storitev in ohranjanje delovnih mest v regiji Jugovzhodne Evrope.

Hkrati bo IFC Gorenju omogočil kredit v višini 50 milijonov evrov, s sodelovanjem drugih bank pa še kredit v višini do 100 milijonov evrov. S pomočjo investicijskega paketa bo Gorenje posodobilo poslovne procese z namenom izboljšanja konkurenčnosti izdelkov, krepitve ponudbe visokocenovnih izdelkov in izboljšanja produktivnosti.

Predsednik uprave Gorenja, Franjo Bobinac, je ob podpisu dogovora dejal: »Vstop IFC v lastniško strukturo bo Gorenju zagotovil stabilno srednjeročno in dolgoročno poslovno rast. Dobljena sredstva bomo izkoristili za izvedbo prevzemov, prestrukturiranje obstoječih aktivnosti in hitrejši razvoj novih aktivnosti.«

Direktor IFC za globalno proizvodnjo in storitve, Dimitris Tsitsiragos, pa je poudaril: »Investicija IFC bo Gorenju omogočila širitev in posodobitev poslovanja po gospodarski krizi. Zelo podpiramo vedno večjo osredotočenost podjetja v ekologijo ter izboljšane rešitve na področju ravnanja z odpadki.« 

IFC bo na podlagi bogatih izkušenj Gorenju pomagal tudi pri izboljševanju poslovne učinkovitosti in prizadevanjih za energetsko učinkovitost. Širitev in razvoj Gorenja pa bosta omogočila prenos vrhunskih proizvodnih metod in praks prek povezav z mrežami lokalnih dobaviteljev.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe Gorenje, d.d., Velenje, www.gorenje.com, najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava družbe Gorenje, d.d.
Datum: 07.06.2010