Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-1077/10

GORENJE, d.d., Velenje

Gorenje bo širilo proizvodnjo grelnikov vode v Srbiji

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in Zakona o trgu finančnih instrumentov družba Gorenje, d.d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Enostavnejši grelniki vode Gorenje Tiki z nižjo dodano vrednostjo se že štiri leta proizvajajo v Stari Pazovi v Srbiji, kjer so stroški proizvodnje bistveno nižji kot na proizvodni lokaciji v Ljubljani. Gorenje je poleti že napovedalo, da bo z namenom dviga dobičkonosnosti programa tja preselilo tudi proizvodnjo grelnikov vode večjih litraž in postopoma zaprlo nerentabilni ljubljanski obrat. Zaradi povečanja obsega proizvodnje v Stari Pazovi bodo do konca letošnjega leta objekt razširili in posodobili, tehnološko opremo pa bodo preselili s stare lokacije v Ljubljani. Projekt bo s spodbudo za regionalni razvoj podprla tudi Srbija.

Srbski minister za gospodarstvo in regionalni razvoj, Mlađan Dinkić, in Branko Apat, član uprave Gorenja, sta včeraj v Stari Pazovi podpisala pogodbo o dodelitvi nepovratnih sredstev v višini en milijon evrov, ki jih za gospodarski razvoj namenja Srbska agencija za tuja vlaganja in promocijo, SIEPA.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe Gorenje, d.d., Velenje, www.gorenje.com, najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava družbe Gorenje, d.d.
Datum: 03.09.2010