Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-100/11

GORENJE, d.d., Velenje

Gorenje podpisalo predpogodbo o naložbi v Zaječarju

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in Zakona o trgu finančnih instrumentov družba Gorenje, d.d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Velenje/Zaječar, 28. januar 2011 – Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac, podpredsednik srbske vlade in minister za gospodarstvo in regionalni razvoj Republike Srbije Mlađan Dinkić ter župan Mesta Zaječar Boško Ničić so 27. januarja v Zaječarju podpisali predpogodbo o izvedbi Gorenjeve naložbe v tem mestu.

Gorenje v že obstoječem industrijskem kompleksu načrtuje postavitev montažne linije za pralne in sušilne stroje, namenjene prodaji v Srbiji in na nekaterih drugih vzhodnoevropskih trgih ter vzpostavitev proizvodnje kopalniških umivalnikov iz umetnih mas. Načrtovane poslovne dejavnosti bo vzpostavilo v roku 12 mesecev od podpisa vseh obvezujočih pogodb in v roku treh let zagotovilo zaposlitev 300 osebam.

Republika Srbija bo v skladu s programom aktivnega pospeševanja odpiranja novih delovnih mest podprla Gorenjev projekt z nepovratnimi sredstvi v višini 10.000 evrov na zaposlenega. 

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe Gorenje, d.d., Velenje, www.gorenje.com, najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava družbe Gorenje, d.d.
Datum: 28.01.2011