Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-132/12

GORENJE, d.d., Velenje

Gorenje s srbsko vlado podpisalo Memorandum o razumevanju

Srbija namerava Gorenjevo investicijo podpreti z nepovratnimi sredstvi v višini 5-7 milijonov evrov

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in Zakona o trgu finančnih instrumentov družba Gorenje, d.d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Velenje, Valjevo / Srbija, 14. 2. 2012 – Branko Apat, član uprave Gorenja, in Verica Kalanović, podpredsednica vlade Republike Srbije, sta danes v Valjevu podpisala Memorandum o razumevanju, ki opredeljuje osnovna izhodišča sodelovanja ter obveznosti Republike Srbije in Gorenja v primeru širitve proizvodnje hladilno-zamrzovalnih aparatov v Valjevu, ki jo Gorenje trenutno preučuje. Memorandum ni pravno zavezujoč in zahteva še potrditev investicijskega projekta s strani Gorenjevih organov upravljanja ter pristojnih organov Republike Srbije. Po dokončni potrditvi projekta s strani obeh podpisnikov bodo sklenjeni pravno obvezujoči dogovori. Skladno z izhodišči, navedenimi v memorandumu, bi Srbija Gorenjevo novo investicijo v Valjevu podprla z nepovratnimi sredstvi v višini 5 - 7 milijonov evrov, Gorenje pa bi v razširjenem valjevskem obratu do konca leta 2015 odprlo 400 novih delovnih mest. Vrednost investicije v razširitev proizvodnje v Valjevu je ocenjena na približno 20 milijonov evrov.

Optimizacija proizvodnih lokacij, v okviru katere Skupina Gorenje preučuje možnost razširitve proizvodnje v Valjevu z izgradnjo dodatnih proizvodnih prostorov na že zakupljenem zemljišču, je sicer del paketa ukrepov, ki jih Gorenje načrtuje za doseganje ciljev zastavljenih v strateškem načrtu za obdobje 2012-2015.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe Gorenje, d.d., Velenje, www.gorenje.com, najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava družbe Gorenje, d.d.
Datum: 14.02.2012