Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-28/13

GORENJE, d.d., Velenje

Nadzorni svet Gorenja imenoval ostale člane uprave za mandatno obdobje 2013-2018

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in Zakona o trgu finančnih instrumentov družba Gorenje, d.d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Velenje, 11. januar 2013 – Nadzorni svet Gorenja, d. d., je na današnji seji na predlog predsednika uprave Franja Bobinca, ki je mandatar za sestavo uprave, in kadrovske komisije nadzornega sveta imenoval ostale člane uprave za mandatno obdobje 2013-2018. V upravi bodo ostali vsi dosedanji člani uprave razen Uroša Marolta, ki po izteku sedanjega mandata ostaja v Skupini Gorenje. Nov mandat bo uprava nastopila  19. julija 2013.

Potem ko je 29. oktobra lani nadzorni svet Franju Bobincu podelil nov mandat za vodenje Gorenjeve uprave v obdobju 2013-2018 in tudi mandat za sestavo uprave, je na današnji seji potrdil še ostale člane uprave. Tako bodo petčlansko upravo v novem petletnem obdobju sestavljali:

  • Franjo Bobinac, predsednik uprave,
  • dr. Peter Groznik, član uprave za finance in ekonomiko,
  • Marko Mrzel, član uprave za prodajo in marketing,
  • Branko Apat, član uprave za operacije s področja gospodinjskih aparatov ter operacije in prodajo ogrevalne tehnike
  • član uprave - delavski direktor Drago Bahun.  

Uroš Marolt, ki je v sedanjem mandatu uprave odgovoren za korporacijske storitve in program kuhinj, po izteku mandata ostaja v Skupini Gorenje. Prevzel bo vodenje enega izmed prodajnih podjetij v tujini.

Predsednik nadzornega sveta Gorenja Uroš Slavinec je ob današnjem imenovanju ostalih članov uprave dejal: »Uprava Gorenja s širšo ekipo v novem mandatu nadaljuje s strateškimi aktivnostmi, s katerimi izboljšuje položaj Gorenja v zelo konkurenčni panogi. Pri tem uživa podporo nadzornega sveta, ki bo tako kot doslej skrbno spremljal potek vseh aktivnosti in se zavzemal za razvoj Gorenja v dobrobit vseh njegovih deležnikov.«

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe Gorenje, d.d., Velenje, www.gorenje.com, najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava Gorenja, d.d.
Datum: 11.01.2013