Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-248/19

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Investicijska konferenca »Slovenski in hrvaški dan investitorjev« v Ljubljani

Danes je v Ljubljani potekala tradicionalna Investicijska konferenca Ljubljanske borze, ki je letos združila moči z Zagrebško borzo. Ljubljanska in Zagrebška borza vsako leto organizirata skupno investicijsko konferenco »Slovenska in hrvaška dneva investitorjev« maja v Zagrebu, od letos naprej pa tovrstna združena konferenca poteka tudi v Ljubljani. Tradicionalna konferenca je  vsako leto pritegnila veliko število zainteresiranih vlagateljev na individualne sestanke z najelitnejšimi družbami na Ljubljanski borzi, letos pa je to zanimanje še širše, saj imajo vlagatelji odlično priložnost, da v enem dnevu opravijo sestanke z najboljšimi slovenskimi in hrvaškimi borznimi družbami, in sicer: Krka d. d. Novo mesto, Luka Koper d. d., Nova Ljubljanska banka d. d., Petrol, d. d., Ljubljana, Sava Re, d. d., Ljubljana, Telekom Slovenije, d. d., Ljubljana, Zavarovalnica Triglav, d. d., Ljubljana, AD Plastik d. d., Arena Hospitality Group d. d., Atlantic Grupa d. d., Ericsson Nikola Tesla, INA - industrija nafte d. d., Podravka prehrambena industrija d. d., Valamar Riviera d. d. in Zagrebška borza d. d.

Dogodka se je udeležilo 25 investicijskih podjetij in bank ter 34 analitikov in investitorjev iz Hrvaške, Estonije, Turčije, Slovenije, Malte in Švedske. Vlagatelji so se prijavili na neverjetnih 140 sestankov in v enem dnevu bodo družbe izvedle kar 109 posamičnih in skupinskih sestankov.

Na dogodku je letos potekala tudi predstavitev slovenskega in hrvaškega kapitalskega trga. Trga sta predstavila predstavnika družb Ilirika in InterCapital. V sklopu konference pa je potekala tudi tradicionalna podelitev nagrad Ljubljanske borze najboljšim izdajateljem in članu. Predstavitev in podelitev nagrad sta bili izjemno dobro obiskani, kar je nadaljnji dokaz, da interes za trga raste.

Ob tej priložnosti je g. Aleš Ipavec, predsednik uprave Ljubljanske borze, povedal: »Izredno smo zadovoljni, da smo z Zagrebško borzo združili moči tudi pri promociji borznih družb v Sloveniji, saj na takšen način izkoriščamo sinergije in vlagateljem ponudimo lažji dostop do družb obeh trgov. Interes vlagateljev za letošnjo konferenco je pokazal, da je naša odločitev pravilna, saj je število vlagateljev letos zelo visoko in konferenca je resnično uspešna. Borzi sodelujeta tudi na mnogih drugih področjih za promocijo in razvoj trgov in že smo priča pozitivnim rezultatom naših skupnih prizadevanj, kot so na primer večja vidljivost obeh trgov in večji interes mednarodnih vlagateljev, novi trgi za mala in srednje velika podjetja in še več. Prepričani smo, da bomo sodelovanje dvignili še na višji nivo in z veseljem pričakujemo pozitivne učinke tega sodelovanja.«

Ga. Ivana Gažić, predsednica uprave Zagrebške borze, je še dodala: »Zagrebška in Ljubljanska borza se nenehno trudita širiti komunikacijske poti med podjetji in vlagatelji. S to zimsko verzijo našega skupnega dogodka za vlagatelje smo tako podjetjem in vlagateljem zagotovili še eno platformo za srečanje in izmenjavo informacij in tudi vnaprej bomo sodelovali pri podpiranju odprtega dialoga med podjetji in vlagatelji«.

Glavni cilj skupnega dogodka je približati dostopnost slovenskega in hrvaškega kapitalskega trga lokalnim in mednarodnim investitorjem ter borznim družbam povečati njihovo likvidnost in vidnost v javnosti.

Ljubljanska in Zagrebška borza bosta nadaljevali z individualnimi in skupnimi aktivnostmi, s katerimi bosta povečevali interes vlagateljev in skrbeli za uspešne in močne vezi z lokalnimi in mednarodnimi vlagatelji.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 10.12.2019