Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-280/20

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Webcast Ljubljanske borze 'Predstavitev slovenskih borznih družb'

V sredo, 2. septembra 2020, je Ljubljanska borza v partnerstvu z NLB d.d. in Wood & Co. preko spletne platforme GoToWebinar organizirala tretji letošnji Webcast v sklopu predstavitve slovenskih borznih družb. Zaradi dobrega odziva investitorjev na tovrstne dogodke, ki so bili organizirani v preteklem letu, se je povabilu odzvalo pet družb Prve kotacije: Krka d.d., Novo mesto, SavaRe, d.d., Petrol d.d., Ljubljana,  Zavarovalnica Triglav, d.d in NLB d.d..

Glede na skrbno usklajen datum dogodka je bila obravnavana tema poslovanje družbe v prvem polletju 2020. Webcast je s svojo predstavitvijo otvorila ga. Polona Pirš Zupančič, članica uprave družbe SavaRe d. d.. Kot drugi je poslovanje v prvi četrtini 2020 prestavil g. David Bratož član uprave družbe Krka d.d. Novo mesto. Za njim je poslovanje družbe Petrol d.d. Ljubljana predstavil g. Matija Bitenc, član uprave in CFO. Poslovanje družbe Triglav Group je predstavil g. Uroš Ivanc, član uprave in CFO. Kot zadnji, je poslovanje družbe NLB d.d. predstavil predsednik uprave, g. Blaž Brodnjak.

V treh urah se je zvrstilo pet izredno zanimivih predstavitev poslovanja najboljših družb Prve kotacije Ljubljanske borze. Predstavniki družb so po vsaki posamezni predstavitvi družbe tudi odgovarjali na vprašanja investitorjev. Nabor vprašanj je bil izredno zanimiv in obenem obsežen ter je nakazoval, da so slovenske borzne družbe v svetovnem merilu dobro poznane ter zanimive za tuje investitorje.

Dogodek je bil, z vidika prijavljenih investitorjev, izjemno uspešen, saj smo zabeležili skupno preko 120 registriranih investitorjev od tega kar 65 mednarodnih, iz 20 različnih držav. Investitorji so predstavljali kapital iz Albanije, Andore, Arube, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Republike Češke, Estonije, Nemčije, Indije, Luksemburga, Makedonije, Črne Gore, Srbije, Švedske, Švice, Turčije, Velike Britanije, ZDA in Slovenije.

Po sestavi in aktivni participaciji investitorjev sodeč je interes za udeležbo na takšnih dogodkih tudi iz tujine velik, zato bomo tudi v prihodnje organizirali takšna in podobna srečanja, katerih glavni namen je združevanje slovenskih delniških družb z različnimi deležniki investicijskega okolja.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 03.09.2020