Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-75/21

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Webcast Ljubljanske borze 'Predstavitev slovenskih borznih družb'

V sredo, 24. marca 2021, je Ljubljanska borza v partnerstvu z Wood & Co. preko spletne platforme GoToWebinar organizirala prvi letošnji Webcast v sklopu predstavitve slovenskih borznih družb. Zaradi dobrega odziva investitorjev na tovrstne dogodke, ki so bili organizirani, se je povabilu odzvalo šest družb Prve kotacije: Krka d.d., Novo mesto; SavaRe, d. d. Ljubljana; Petrol d. d., Ljubljana; Triglav Skupina, NLB d. d. in Cinkarna Celje d.d., Celje.

Glede na skrbno usklajen datum dogodka so bili obravnavana tema preliminarni rezultati družb v letu 2020. Webcast je s svojo predstavitvijo otvoril g. Blaž Brodnjak, Predsednik uprave NLB d.d; kot druga je poslovanje v letu 2020 predstavila ga. Polona Pirš Zupančič, članica uprave Sava Re, d. d., Ljubljana. Naslednji je poslovanje družbe Krka d. d., Novo mesto, predstavil David Bratož, član uprave. Poslovanje družbe Petrol d. d. je predstavil Matija Bitenc, član uprave in CFO. Sledila je predstavitev g. Uroša Ivanca, člana uprave in CFO Triglav Group, kot zadnji pa je rezultate poslovanja Cinkarne Celje, d. d. predstavil Predsednik uprave, g. Aleš Skok.

V treh urah se je zvrstilo šest izredno zanimivih predstavitev poslovanja najboljših družb Prve kotacije Ljubljanske borze. Predstavniki družb so pa vsaki posamezni predstavitvi družbe odgovarjali na vprašanja investitorjev. Nabor vprašanj je bil izredno zanimiv in obenem obsežen ter je nakazoval, da so slovenske borzne družbe v svetovnem merilu dobro poznane ter zanimive za tuje investitorje.

Dogodek je bil, z vidika prijavljenih investitorjev, izjemno uspešen, saj smo zabeležili skupno preko 180 registriranih investitorjev od tega kar 74 mednarodnih, iz 23 različnih držav. Prisotni so bili investitorji iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Estonije, Finske, Nemčije, Grčije, Kosova, Litve, Luksemburga, Makedonije, Črne Gore, Nizozemske, Norveške, Srbije, Švedske, Švice, Turčije, Velike Britanije, ZDA in Slovenije.

Po sestavi in aktivni participaciji investitorjev sodeč je interes za udeležbo na takšnih dogodkih tudi iz tujine velik, zato bomo tudi v prihodnje organizirali takšna in podobna srečanja, katerih glavni namen je združevanje slovenskih delniških družb z različnimi deležniki investicijskega okolja.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 24.03.2021