Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-166/21

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

CEE Investicijske priložnosti

27. in 28. maja 2021 sta Ljubljanska in Zagrebška borza sta organizirali tradicionalno konferenco: Slovenski in hrvaški dan investitorjev, ki je tudi tokrat potekala v virtualni obliki. Letos sta se konferenci pridružili tudi dve družbi, ki kotirata na Makedonski borzi.

Investitorji so lahko prisluhnili predstavitvam 18 najelitnejših družb Ljubljanske, Zagrebške borze in Makedonske borze, tekom dvodnevnega dogodka, kjer so predstavili poslovanje družb v prvem kvartalu leta 2021.

Predstavile so se družbe:  AD Plastik d. d., Alkaloid d.d., Arena Hospitality Group d. d., Atlantic Grupa d. d., Croatian Telecom d.d., Ericsson Nikola Tesla d.d.,Komercijalna banka, d. d.,Krka d. d. Novo mesto, Luka Koper d. d., Nova Ljubljanska banka d. d., Petrol, d. d., Ljubljana, Podravka d. d., Skupina Sava, d. d., Ljubljana, Skupina Triglav, d. d., Ljubljana,  Tankerska Next Generation, d. d., Telekom Slovenije, d. d., Ljubljana, Valamar Riviera d. d., Zagrebačka burza, d. d., Zagreb.

Na dogodku so potekale predstavitve slovenskega, hrvaškega in makedonskega kapitalskega trga.

Hrvaški kapitalski trg je predstavil g. Matko Maravic, InterCapital Securities, makedonski kapitalski trg je predstavil g. Milenko Gjoshevski, Sparkasse Bank, slovenski kapitalski trg je predstavil Domen Granda, NLB skladi d.o.o.

Vsi predstavniki so izrazili pozitivni pogled v prihodnost po odpiranju držav in sproščanju ukrepov.

Glavni cilj skupnega dogodka je približati dostopnost slovenskega in hrvaškega kapitalskega trga lokalnim in mednarodnim investitorjem ter borznim družbam povečati njihovo likvidnost in vidnost v javnosti. Veseli nas da se je dogodka udeležilo veliko domačih in tujih profesionalnih in individualnih investitorjev.

Ljubljanska in Zagrebška borza bosta nadaljevali z individualnimi in skupnimi aktivnostmi, s katerimi bosta povečevali interes vlagateljev in skrbeli za uspešne in močne vezi z lokalnimi in mednarodnimi vlagatelji.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 28.05.2021