Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-1056/17

GORENJE, d.d., Velenje

Gorenje bo aktivno preučilo možnosti strateških partnerstev

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d. d., Zakona o trgu finančnih instrumentov ter v skladu z določili Kodeksa upravljanja delniških družb Ljubljanske borze in Varšavske borze družba Gorenje, d. d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Skupina Gorenje je na podlagi svojih strateških usmeritev odprta za preučitev priložnosti potencialnih strateških povezav s ciljem povečevanja obsega poslovanja, izkoriščanja ekonomij obsega za zagotavljanje stroškovne učinkovitosti, utrjevanja moči blagovne znamke, dostopa do ključnih distribucijskih kanalov ter pospeševanja produktnih inovacij in digitalizacije poslovanja. Trendi globalizacije in konsolidacije, ki so v zadnjih letih zaznamovali panogo bele tehnike, so skupino dodatno spodbudili k proaktivnemu iskanju razpoložljivih možnosti za strateška povezovanja.

Na podlagi preliminarne analize trendov v panogi bele tehnike in povezanih potencialnih priložnosti strateških povezav, ki jo je pripravilo podjetje Rothschild & Co, se je uprava družbe ob seznanitvi nadzornega sveta odločila, da začne z aktivnim iskanjem primernega strateškega partnerja, ki bi Skupino podprl pri dolgoročni in trajnostni rasti ter razvoju, kar bi lahko vodilo tudi do udeležbe takšnih potencialnih strateških partnerjev v lastniški sestavi družbe. Za podporo tem aktivnostim bo imenovala uglednega mednarodnega finančnega svetovalca.

Te aktivnosti bodo predvidoma zaključene do konca tretjega četrtletja leta 2018. Gorenje bo sporočilo več podrobnosti o teh aktivnostih, če bo prišlo do kakršnihkoli konkretnih nadaljnjih korakov oziroma če bi se te aktivnosti zaključile.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe Gorenje, d. d., Velenje, www.gorenjegroup.com, najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava družbe Gorenje, d. d.
Datum: 09.11.2017