Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-274/18

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Tradicionalna Investicijska konferenca Ljubljanske borze

Danes je v Ljubljani potekala tradicionalna Investicijska konferenca Ljubljanske borze, ki vsako leto pritegne veliko število zainteresiranih vlagateljev na individualne sestanke z najelitnejšimi družbami na Ljubljanski borzi. Tokrat se ponovno predstavlja pet družb Prve kotacije: Intereuropa d. d., Krka, d. d., Novo mesto, Petrol, d. d., Ljubljana, Sava Re, d. d., in Skupina Triglav.

Tudi letošnje leto z vidika števila prijav vlagateljev in analitikov kaže, da je zanimanje za družbe Prve kotacije  veliko, saj je za sestanke s petimi družbami prispelo kar 53 prošenj. Družbe bodo tako v enem dnevu opravile kar 47 individualnih in skupinskih sestankov. Na dogodku sodeluje 17, od tega 7 slovenskih in 7 tujih, investicijskih družb ter bank s skupno 22 analitiki oziroma vlagatelji.

Mag. Aleš Ipavec, predsednik uprave Ljubljanske borze, je ob tem izrednem zanimanju poudaril: »Vesel sem, da se interes vlagateljev za družbe slovenskega kapitalskega trga povečuje. Nenazadnje velik interes vlagateljev potrjuje, da je slovenski trg zanimiv in da vlagatelji v trgu vidijo priložnosti in potencial. Tovrstni dogodki so odlična priložnost za predstavitev dobrih družb in prepričan sem, da bo dogodek pripomogel k vrsti kvalitetnih investicijskih odločitev.«

V sklopu konference je potekala tudi sicer tradicionalna podelitev nagrad Ljubljanske borze, te pa so zaradi približanja investitorjem in izdajateljem bile prvič podeljene na tem dogodku.

Ljubljanska borza redno izvaja aktivnosti za povečanje investicijskega interesa. Smelost in uspešnost tovrstnih aktivnosti se kaže tudi v vsakoletnem povečanju zanimanja za sestanke z družbami Prve kotacije, zato bo borza z njimi nadaljevala tudi v prihodnje.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 29.11.2018