Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-55/19

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Gremo na borzo - dnevi odprtih vrat na borzi za srednje šole in fakultete v okviru Svetovnega tedna denarja, 25. – 27. 3. 2019

Ljubljanska borza bo v okviru Svetovnega tedna denarja (Global Money Week) na borzi vnovič organizirala tradicionalni letni dogodek 'Dnevi odprtih vrat za srednje šole in fakultete: Gremo na borzo' med 25. in 27. marcem 2019. Na dogodku bodo dijaki in študentje izvedeli vse o borzi, kapitalskem trgu, vlaganju v vrednostne papirje in sklade, borznih trgovalcih, varčevanju in še več.

Zavedamo se, da je finančna pismenost eden izmed najpomembnejših temeljev za uspešno prihodnost vsakega posameznika. S finančnimi odločitvami se nenazadnje srečujemo na vsakem koraku. Mnenja smo, da je borza institucija, katere pomembno poslanstvo je tudi finančno opismenjevanje.

Dogodek 'Gremo na borzo' je del globalnega gibanja, ki poteka v okviru Svetovnega tedna denarja. Države širom sveta sodelujejo v tem tednu z namenom dviga zavesti o pomenu finančnega izobraževanja in finančne vključenosti mladih. S finančnim dostopom in finančnim izobraževanjem se lahko mladi naučijo odgovornega ravnanja z denarjem, kako privarčevati in kako najbolj učinkovito upravljati z denarjem. Slogan Svetovnega tedna denarja je: Uči se. Varčuj. Zasluži (Learn.Save.Earn). Slogan je primeren tudi za Slovenijo, saj raziskave kažejo, da je finančna pismenost med mladimi precej nizka.

Ljubljanska borza se bo tako priključila globalnemu gibanju in pomembnemu sporočilu, ki ga le-ta želi podati, in v tem tednu v svojih prostorih gostila dijake in študente, ki bodo spoznali vse o borzi, njenem delovanju, slovenskem kapitalskem trgu, kako postati borzni posrednik, varčevanju in drugih pomembnih temah, ki so del finančne pismenosti posameznika. V tem gibanju je lani sodelovalo kar 79 borz po svetu, letos pa se mu bo ponovno pridružila tudi Ljubljanska.

Več o dogodku in programu lahko najdete na naslednji povezavi.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 22.03.2019