Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-250/19

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Ljubljanska borza podelila nagrade najboljšim borznim družbam, družbi SI ENTER, članu ter borzni družbi z najboljšimi odnosi z vlagatelji

Ljubljanska borza je danes v sklopu investicijske konference »Slovenski in hrvaški dan investitorjev« Ljubljanske in Zagrebške borze, ki je potekala v Austria Trend hotelu, podelila nagrade Ljubljanske borze najboljšim borznim družbam in članu za obdobje enega leta, med 1. decembrom 2018 in 30. novembrom 2019.

Družbe zmagovalke so se v opazovanem obdobju izkazale v različnih statističnih kriterijih, kot so: promet, porast tečaja, porast prometa in število trgovalnih dni, medtem ko se je član leta moral izkazati v vseh sledečih kategorijah: izvedenem prometu in transakcijah, porastu prometa, opravljanju dolžnosti vzdrževalca likvidnosti, opravljanju analiz in promociji izdajateljev in trga.

V letošnjem letu je Ljubljanska borza prvič podelila tudi Nagrado za najboljše odnose z vlagatelji borznim družbam. Z novo nagrado želi Ljubljanska borza izpostaviti pomen dobrih odnosov z vlagatelji za borzne družbe ter vplivati na povečanje nivoja transparentnosti borznih družb. Kriteriji za zmago so bili redno in dosledno obveščanje, skladnost s (Slovenskim) Kodeksom upravljanja javnih delniških družb, sodelovanje na dogodkih za vlagatelje v organizaciji Ljubljanske borze ter izvedena anketa med novinarji, družbami za upravljanje, pokojninskimi družbami, zavarovalnicami in člani na področju odnosov z vlagatelji.

Uspehi na slovenskem trgu kapitala so odvisni ravno od uspeha borznih družb in članov, njihovega ugleda in dejavnosti za promocijo. Prav zato jih je tokrat Ljubljanska borza s podelitvijo nagrad želela pripoznati in jih za uspešne rezultate nagraditi.

Letošnji zmagovalci so:

Nagrado za najboljše odnose z vlagatelji je prejela družba Krka, d. d., Novo mesto.

Delnica leta Prve kotacije je Krka, d. d., Novo mesto (KRKG).

Delnica leta Standardne kotacije je KD Group d. d. (KDHR).

Delnica leta trga SI ENTER je Delavska hranilnica d.d. Ljubljana (DEHG).

Član leta pa je InterCapital Securities.

Vsem zmagovalcem iskreno čestitamo!

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 10.12.2019