Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PSI-1112/04

GORENJE, d.d., Velenje

Soglasje za prevzem družbe Mora Moravia, A.S.

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in ZTVP-1 (Ur.l.RS, št.56/99) družba GORENJE, d.d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Velenje, MariŠnské Údolí - Javnost smo pred časom že seznanili, da je Gorenje, d.d., dne 1. julija 2004 sklenilo pogodbo o pridobitvi 100% lastniškega deleža češke družbe Mora Moravia, a.s.

27. decembra 2004 pa je bil izpolnjen še zadnji odložni pogoj, po izpolnitvi katerega je družba Gorenje, d.d., postala lastnik vseh delnic družbe. Od češkega urada za varstvo konkurence (UHOS) smo namreč včeraj prejeli soglasje za prevzem More Moravie.

Z nakupom družbe Mora Moravia, a.s., bo Gorenje postalo eden najmočnejših evropskih proizvajalcev štedilnikov ter utrdilo svoj tržni delež v Srednji in Vzhodni Evropi. Mora Moravia, a.s., ima sedež v kraju MariŠnské Údolí na Moravskem v Češki republiki, ki je približno 90 km oddaljen od Brna. Družba je bila ustanovljena leta 1825, danes pa je proizvajalec štedilnikov s pomembnim tržnim deležem na Češkem, Slovaškem ter drugih državah Vzhodne Evrope.

 

 
Uprava Gorenja, d.d.

 

Datum: 28. 12. 2004