Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PSI-509/07

GORENJE, d.d., Velenje

Eden največjih evropskih proizvajalcev gospodinjskih aparatov in opreme za dom Gorenje je včeraj napovedal, da bo na enotni lokaciji v Mariboru razvil najsodobnejši tehnološko-logistični center za proizvodnjo kuhinjskega pohištva v srednji Evropi. Že danes Gorenje tu letno proizvede 500.000 kuhinjskih elementov, pri čemer je velik del namenjen trgom EU.

Gorenje razvija najsodobnejši tehnološko-logistični center za proizvodnjo kuhinjskega pohištva

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in ZTVP-1 (Ur.l.RS, št. 51/06, UPB 2) družba GORENJE, d.d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Skupina Gorenje, ki zaposluje skoraj 11.000 zaposlenih v tridesetih državah sveta, deluje v zelo zahtevnem poslovnem okolju zrele in zasičene panoge opreme za dom, kjer je konkurenca zelo močna. Kljub temu je bilo leto 2006 za Gorenje uspešno in v vseh ključnih kategorijah je doseglo še boljše rezultate od lanskih. Pomembno je povečalo obseg poslovnih aktivnosti in s tem uspešno utrdilo pot samostojnega razvoja. Včeraj so v Gorenju napovedali, da bodo na enotni lokaciji v Mariboru razvili najsodobnejši tehnološko-logistični center za proizvodnjo kuhinjskega pohištva v srednji Evropi.

V zreli panogi Gorenje konkurenčnost ohranja s povečevanjem storilnosti, delovne učinkovitosti in visoko rastjo ustvarjene dodane vrednosti, ambiciozno zastavljene cilje pa dosega z visokim obsegom poslovnih aktivnosti, optimiranjem nabavne verige, racionalizacijo poslovnih procesov in obvladovanjem stroškov na vseh nivojih poslovanja. V okviru teh aktivnosti so se odločili tudi za prestavitev proizvodnje nerentabilne montažnice kuhinj Gorenje Kuechen GmbH Freistadt v Maribor.

Odločitev o centralizaciji je podkrepljena s poenotenim razvojem, povečanjem tehnološke globine in doseganjem stroškovne učinkovitosti, z novimi pristopi v trženju, pa bo Gorenje iskalo sinergije med pohištvenim delom in gospodinjskimi aparati. Gorenje, ki lani v Avstriji ustvarilo 33 milijonov evrov prometa, namerava do konca leta 2007 poenotiti svojo prodajno organizacijo na avstrijskem trgu, ki jo bo celovito prevzela hčerinska firma Gorenje Austria GmbH, s čimer se želijo avstrijskemu kupcu še bolj približati in mu ponuditi več za njegov dom. Vse navedene spremembe bodo bistveno prispevale k racionalizaciji in še višji kakovosti organizacije logističnih, prodajnih in poprodajnih aktivnosti na trgu.

Javna objava bo na razpolago tudi na spletni strani www.gorenje.com , do nadaljnjega.

 

 
Uprava, Gorenje, d.d.

 

Datum: 24. 4. 2007