Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba




Podrobno iskanje
 
PAL-225/19

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Pobuda uravnotežene spolne zastopanosti v organih vodenja in nadzora

Ljubljana, 14. november 2019 - Ljubljanska borza podpira pobudo za prostovoljno doseganje ciljne spolne raznolikosti v organih vodenja in nadzora v borznih in državnih družbah, ki jo je Združenje nadzornikov Slovenije danes predstavilo na Konferenci korporativnega upravljanja 2019.

Cilj pobude za prostovoljno doseganje spolne raznolikosti je do konca leta 2026 doseči 40 % za člane nadzornih svetov in skupaj 33 % za člane nadzornih svetov in uprav manj zastopanega spola v javnih delniških družbah in družbah v državni lasti. Družbe naj v posebnem poročilu nadzornega sveta na skupščini predstavijo politiko raznolikosti organov vodenja in nadzora ter vsa prizadevanja organa nadzora in drugih deležnikov na tem področju za dosego tega cilja.

Ljubljanska borza vabi izdajatelje borznega trga, da se pridružijo pobudi, ter na prostovoljni osnovi in brez dodatne zakonske regulacije skupaj z drugimi deležniki prispevajo k napredku na tem področju v Sloveniji.

Stanje zastopanosti spolov v organih vodenja in nadzora v teh družbah bo Združenje nadzornikov Slovenije redno spremljalo v sodelovanju s partnerjem Deloitte Slovenija.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 14.11.2019