Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-941/17

NOVA KBM, d.d., Maribor

Družba Summit Leasing Slovenija postala član rastoče skupine Nove KBM

Nova KBM je danes zaključila prevzem družbe Summit Leasing Slovenija (SLS), ene vodilnih lizinških družb v Sloveniji. Prevzem predstavlja pomemben korak pri doseganju strateškega cilja Nove KBM, da postane vodilna univerzalna banka v Sloveniji. S prevzemom se je obseg poslovanja banke nadgradil s storitvami finančnega lizinga najvišje kakovosti. Družba SLS bo v okviru Skupine Nove KBM še naprej delovala kot samostojna družba pod dosedanjim vodstvom, ohranila bo tudi vse zaposlene. Imela bo tudi dostop do sredstev za podporo bodoči rasti svojih strank in se bo še naprej osredotočala na to, da jim bo nudila storitve na najvišji ravni.

Po prejemu vseh potrebnih regulatornih dovoljenj  in z izpolnitvijo vseh pogojev iz kupoprodajne pogodbe,  se je prevzem 100-odstotnega deleža v družbi SLS s strani Nove KBM danes zaključil. SLS bo  v okviru Skupine Nove KBM ostala samostojna družba in bo hranila svojo  blagovno znamko. Nadaljnje poslovanje SLS bo potekalo kot običajno,  a bo okrepljeno  s svežim kapitalom ter možnostmi nadaljnjega razvoja.

Potem, ko so se v zadnjem letu združile tri banke: Nova KBM ter nekdanji KBS in PBS, je nakup Summit Leasing Slovenija naslednji korak v uresničevanju strategije Skupine Nove KBM. Banka in Skupina Nove KBM v svojem poslovanju izkazujeta napredek, kar potrjujejo tudi polletni rezultati, objavljeni 31. avgusta letos. V prvih šestih mesecih letošnjega leta je Skupina Nove KBM, po nerevidiranih rezultatih, zabeležila čisti dobiček v višini 32,7 milijona evrov. Nadaljuje se tudi uresničevanje vizije Nove KBM, da do leta 2020 postane vodilna banka v Sloveniji, pri čemer se v banki in Skupini  osredotočajo na pet strateških stebrov: odličnost v poslovanju s strankami, rast in dobičkonosnost, učinkovito upravljanje tveganj in zagotavljanje skladnosti, operativna učinkovitost ter organizacijska kultura in razvoj zaposlenih.

Sporočilo bo objavljeno tudi na spletnih straneh Nove KBM d.d. od 18. septembra 2017 dalje in bo dostopno najmanj 5 let.

Uprava Nove KBM d.d.
Datum: 18.09.2017