Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba




Podrobno iskanje
 
INI-653/21

UNIOR d.d., Zreče

SID banka, d.d. v družbi UNIOR d.d. financira projekt razvoja novega proizvodnega programa za preoblikovanje aluminija

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba UNIOR d.d., Kovaška cesta 10, 3214 Zreče, (v nadaljevanju: UNIOR d.d.), objavlja naslednje sporočilo:

 

Družba UNIOR d.d. je s SID – Slovensko izvozno in razvojno banko d.d. podpisala pogodbo, s katero je SID banka, d.d. družbi UNIOR d.d. odobrila 12 letno posojilo, s 6 letnim moratorijem na odplačilo glavnice, v vrednosti 5,7 milijona evrov za financiranje razvoja novega proizvodnega programa za preoblikovanje aluminija.

Družba UNIOR d.d. je skladno s poslovnim načrtom in predvideno strategijo pristopila k razvoju novega proizvodnega programa za preoblikovanje aluminija. Uvedba novega programa je na eni strani odziv na v zadnjem času pospešen razvoj električnih in hibridnih vozil, na drugi strani pa odgovor na številne pobude in pridobljena povpraševanja po izdelkih iz aluminija s strani obstoječih kupcev naših proizvodov, ki so najuglednejša podjetja avto industrije.

Celotna investicija za vzpostavitev novega programa na lokaciji obnovljenih obstoječih proizvodnih prostorov v lasti družbe v Vitanju je 13,5 milijona evrov. Financiranje pridobljeno s strani SID banke, d.d. je namenjeno financiranju postavitve prve kovaške linije s pripadajočo opremo, katere vrednost znaša 7,6 milijona evrov in bo zaključena v letu 2023. Investicija v drugo kovaško linijo bo izvedena v letih 2025 in 2026. Pričetek serijske proizvodnje nove dejavnosti bo v manjšem obsegu konec leta 2021. Po projekcijah bo z novim programom družba v letu 2027, ko bosta polno obratovali obe kovaški liniji, dosegla  prodajo v višini 17,9 milijona evrov.

 

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe UNIOR d.d., www.unior.si najmanj 5 let od datuma objave.

UNIOR d.d.
Uprava družbe
Datum: 20.10.2021