Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
QR-19/15

GORENJE, d.d., Velenje

Poslovanje Skupine Gorenje v prvem četrtletju leta 2015

Poslovanje zaznamovali Rusija in Ukrajina. V Vzhodni Evropi, na Nizozemskem in v Avstraliji prihodki Skupine Gorenje višji kot lani.

Vrsta aktivnosti za izboljšanje prodajne marže v Evropi in minimiziranje vplivov neugodnih razmer

Na podlagi določil Kodeksa Varšavske borze (Warsaw Stock Exchange), Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba Gorenje, d.d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Izdajatelj: Gorenje gospodinjski aparati, d.d. (skrajšana firma: Gorenje, d.d.), Partizanska 12, SI-3320 Velenje

Člen ZTFI, na katerega se nanaša objava nadzorovanih informacij: 106. člen in 114. člen

Poslovanje Skupine Gorenje v prvem četrtletju letošnjega leta je bilo v primerjavi z lanskim prvim četrtletjem težje. Zlasti na dveh zelo pomembnih trgih Skupine, v Rusiji in Ukrajini, so se makroekonomske razmere močno poslabšale in Skupina je tako na teh trgih ustvarila nižje prihodke. Nasprotno so bili prihodki drugod v Vzhodni Evropi višji kot lani in višji od načrtovanih za prvo četrtletje letošnjega leta. Prihodki so bili višji tudi na Nizozemskem in v Avstraliji, kjer Skupina trži predvsem aparate v visokem cenovnem razredu. Skupina je v prvem četrtletju letošnjega leta ustvarila 266,4 milijona evrov prihodkov, kar je skladno z načrtom. Pri tem je delež inovativnih aparatov v strukturi prodaje povečala že na 8,2 odstotka.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe Gorenje, d.d., Velenje, www.gorenjegroup.com, najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava Gorenja, d.d.
Datum: 15.05.2015