Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-185/19

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

E-predstavitev slovenskih borznih družb – Webcast Ljubljanske borze v partnerstvu z Wood & Co. in NLB d. d.

V torek, 3. septembra 2019, je Ljubljanska borza v partnerstvu z NLB d. d. in češkim investicijskim podjetjem Wood & Co. preko spletne platforme GoToWebinar organizirala že drugi letošnji webcast v sklopu predstavitve slovenskih borznih družb. Tudi tokrat je bil odziv investitorjev zelo dober, saj je prestavitve štirih družb Prve kotacije Ljubljanske borze: Krke d. d., Novo mesto, Petrola d. d., Ljubljana, Skupine Triglav ter Save Re, d. d., poslušalo kar 47 udeležencev iz 14 držav.

Glede na skrbno usklajen datum dogodka so bili obravnavana tema rezultati za prvo polletje 2019. Webinar je s svojo predstavitvijo otvorila Krka d. d. Novo mesto, katere rezultate je predstavil član uprave, g. David Bratož. Kot drugi je rezultate poslovanja prestavil g. Igor Stebernak, član uprave in CFO družbe Petrol d. d. Ljubljana. Za njim pa sta rezultate predstavila mag. Uroš Ivanc, član uprave in CFO družbe Zavarovalnica Triglav d. d. ter mag. Polona Pirš Zupančič, članica uprave družbe Sava Re.

V nekaj manj kot treh urah so se zvrstile štiri izredno zanimive predstavitve poslovanja najboljših družb Prve kotacije Ljubljanske borze. Predstavniki so tudi odgovarjali na vprašanja investitorjev. Nabor vprašanj je bil raznolik in obenem obsežen ter je nakazoval, da so slovenske borzne družbe v svetovnem merilu dobro poznane ter zanimive za tuje investitorje.

Dogodek je bil, z vidika udeležbe investitorjev, izjemno uspešen, saj se ga je udeležilo skupno kar 47 registriranih investitorjev, od tega mednarodnih kar 34, iz 14 različnih držav. Investitorji so predstavljali kapital iz Združenih držav Amerike, Kanade, Litve, Poljske, Estonije, Češke, Bosne in Hercegovine, Anglije, Švedske, Hrvaške, Bulgarije in Saint Kitts and Nevis. Dogodek je samo eden izmed številnih, ki zasledujejo cilje in aktivnosti Ljubljanske borze in so organizirani z namenom povečanja zanimanja za slovenski kapitalski trg in njegove večje prepoznavnosti in vidljivosti.

Po sestavi in aktivni participaciji investitorjev sodeč je interes za udeležbo na takšnih dogodkih tudi iz tujine velik, zato bomo tudi v prihodnje organizirali takšna in podobna srečanja, katerih glavni namen je združevanje slovenskih delniških družb z različnimi deležniki investicijskega okolja. Naslednji webcast bo sledil marca 2020, ko bodo družbe predstavile preliminarne rezultate poslovanja v poslovnem letu 2020. Do takrat pa se bodo družbe predstavile še na investicijski konferenci 'Slovenski in hrvaški dan investitorjev' v organizaciji Ljubljanske in Zagrebške borze, ki bo potekala 10. decembra 2019 v Ljubljani.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 03.09.2019