Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-175/20

SAVA RE, d. d., Ljubljana

Sprememba finančnega koledarja za leto 2020

Na podlagi pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje Sava Re, d.d., Ljubljana objavlja to sporočilo:

Sava Re, d.d., obvešča javnost o spremembi finančnega koledarja za leto 2020.

Sprememba se nanaša na datum objave sklica skupščine delničarjev, ki je po novem predviden za 17. 4. 2020. Kljub spremembi datuma objave sklica skupščine datum zasedanja skupščine do nadaljnjega ostaja kakor prvotno predviden. Razlog za prestavitev datuma objave sklica skupščine so aktivnosti, ki jih družba izvaja za oceno vplivov nastalih okoliščin, povezanih s COVID-19, na poslovanje Zavarovalne skupine Sava in njen solventnostni položaj. Ob objavi predlogov uporabe bilančnega dobička družba želi delničarjem predstaviti vpliv predloga na ocenjeno solventnost in finančni položaj skupine v spremenjenih okoliščinah v gospodarstvu in na finančnih trgih. Družba glede na trenutno razpoložljive informacije ocenjuje, da bo pri oblikovanju predloga višine dividende lahko sledila dividendni politiki skladno s predlogom, podanim v revidiranem letnem poročilu za leto 2019.

To obvestilo bo objavljeno tudi na spletnih straneh družbe www.sava-re.si od 26. marca 2020, in sicer za najmanj petletno obdobje.

Uprava družbe
Datum: 26.03.2020
Pripeti dokumenti:  Finančni koledar 2020