Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-1009/14

GORENJE, d.d., Velenje

Skupina Gorenje z različnimi ukrepi poskuša blažiti negativne učinke izjemne zaostritve ekonomskih razmer v Rusiji

Na podlagi določil Kodeksa Varšavske borze (Warsaw Stock  Exchange), Pravil Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba Gorenje, d. d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Velenje, 16. december 2014 - V Rusiji, ki je za Skupino Gorenje eden najpomembnejših trgov, so se ekonomske razmere v zadnjih nekaj tednih drastično poslabšale. Vrednost rublja je v obdobju do 1. do 15. decembra padla za 34 %, potem ko je že v novembru padla za več kot 12 %. V Skupini Gorenje z različnimi ukrepi poskušajo blažiti negativne učinke izjemne zaostritve ekonomskih razmer na tem trgu.

Gospodarske razmere v Rusiji so se v zadnjih nekaj tednih še poslabšale, kar se med drugim odraža v močnem padcu vrednosti rublja. Potem, ko je rubelj novembra letos izgubil več kot 12 % vrednosti glede na evro, je samo v obdobju od 1. decembra do 15. decembra padel še za nadaljnjih 34 %. Kumulativni padec rublja vse od začetka letošnjega leta do sredine decembra presega 80 %. Padec vrednosti ruskega rublja negativno vpliva na višino prihodkov od prodaje Skupine Gorenje v Rusiji v evrih, negativne tečajne razlike pa negativno vplivajo na poslovni izid Skupine Gorenje.

V Skupini Gorenje pozorno spremljajo razvoj vseh dogodkov, ki vplivajo na vrednost rublja, in z različnimi ukrepi poskušajo v čim večji meri ublažiti negativne vplive zaostrenih ekonomskih razmer na tem trgu na poslovanje.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe Gorenje, d.d., Velenje, www.gorenjegroup.com, najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava družbe Gorenje, d.d.
Datum: 16.12.2014