Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-496/16

GORENJE, d.d., Velenje

Gorenje in Panasonic podpisala dogovor o pogojih za izvedbo skrbnega pregleda

Na podlagi določil Kodeksa Varšavske borze (Warsaw Stock Exchange), Pravil Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana, in veljavne zakonodaje družba Gorenje, d. d., Velenje, objavlja naslednje sporočilo:

Gorenje, d. d., in Panasonic Corporation sta 13. julija 2016 podpisala zbir pravnih dokumentov, ki opredeljujejo različne pogoje, pod katerimi Gorenje Panasonicu omogoči izvedbo skrbnega pregleda Skupine Gorenje v obdobju do 30. septembra 2016. Te aktivnosti lahko vodijo ali pa tudi ne do odločitve Panasonica za podajo ponudbe za povečanje lastniškega deleža v Gorenju, vendar nobene odločitve o tem še ni bilo sprejete. V okviru pogojev za izvedbo skrbnega pregleda sta se partnerja dogovorila tudi o strateških usmeritvah glede prihodnje vloge Gorenja v okviru skupine Panasonic, če bi Panasonic s temi aktivnostmi pridobil kontrolni delež v Gorenju.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe Gorenje, d. d., www.gorenjegroup.com, najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava Gorenja, d. d.
Datum: 25.07.2016