Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-675/17

GORENJE, d.d., Velenje

Podjetje za okoljske raziskave ERICo bo postalo del globalne skupine Eurofins Group

Na podlagi določil Kodeksa Varšavske borze (Warsaw Stock Exchange), Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba Gorenje, d.d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Velenje, 22. junij 2017 – Eurofins Scientific, vodilna globalna korporacija na področju okoljskega testiranja, je z lastniki družbe ERICo (Environmental Research & Industrial Co-operation, okoljske raziskave in industrijsko sodelovanje) podpisal sporazum o prevzemu tega vodilnega neodvisnega laboratorija za storitve okoljskega testiranja v Sloveniji.

ERICo kot največji zasebni laboratorij za okoljska testiranja v državi zagotavlja celovit nabor storitev analiz vode, zraka in tal. V okviru ponudbe analitičnih storitev zagotavlja tudi raziskave in svetovanje. Podjetje je bilo ustanovljeno pred 25 leti in ima 46 zaposlenih v laboratoriju v Velenju. Svoje storitve primarno zagotavlja največjim industrijskim podjetjem, termoelektrarnam, premogovnikom, pa tudi občinam. ERICo ima tudi zmožnosti preizkušanja farmacevtskih pripravkov v skladu z zahtevami GMP (preizkušanje glede dobre proizvodne prakse), kar pa trenutno predstavlja le majhen delež poslovanja.

Sporazum o prevzemu za Eurofins predstavlja dobro vstopno platformo v ta del Evrope, za ERICo pa priložnost za nadaljnji stabilni razvoj ter pridobivanje dragocenega strokovnega znanja pod okriljem vodilne globalne korporacije na področju testiranja okolja ter prehrambnih in farmacevtskih izdelkov.

Marijan Penšek, izvršni pomočnik uprave v Skupini Gorenje: "Verjamemo, da bo ERICo kot del skupine Eurofins pridobil veliko, predvsem dostop do širokega nabora tehničnih znanj ter možnosti mreženja. Bivši lastniki: Skupina Gorenje, Termoelektrarna Šoštanj in Premogovnik Velenje bomo z ERICom in Eurofinsom še naprej poslovno sodelovali."

"ERICo omogoča skupini Eurofins dober vstop na slovenski trg analitičnega testiranja ter krepitev naše prisotnosti v Srednji in Vzhodni Evropi," je dejal dr. Gilles Martin, predsednik uprave Eurofinsa. "Veselimo se, da bomo skupaj okrepili položaj podjetja na trgu in s celovito ponudbo storitev in zmožnosti skupine Eurofins razširili nabor testov, ki jih ERICo ponuja svojim strankam."

Eurofins Scientific je v svetovnem merilu vodilno podjetje na področju testiranja prehrambnih in farmacevtskih izdelkov ter okoljskega testiranja in tudi eden vodilnih neodvisnih ponudnikov testiranj in laboratorijskih storitev na področju kmetijske tehnologije, genomike, farmakologije ter podpore kliničnim študijam. Poleg tega je Eurofins eden ključnih novih igralcev na področju specializiranega kliničnega diagnostičnega testiranja v Evropi in ZDA. Z več kot 28.000 zaposlenimi v 310 laboratorijih v 39 državah ponuja nabor več kot 130.000 analitičnih metod za oceno varnosti, identitete, sestave, pristnosti, izvora ter čistosti bioloških snovi in izdelkov ter za inovativno klinično diagnostiko.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe Gorenje, d. d., Velenje, www.gorenjegroup.com, najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava družbe Gorenje, d. d.
Datum: 23.06.2017