Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-1161/17

GORENJE, d.d., Velenje

Za podporo pri iskanju strateškega partnerja Gorenje imenovalo svetovalca

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d. d., Zakona o trgu finančnih instrumentov ter v skladu z določili Kodeksa upravljanja delniških družb Ljubljanske borze in Varšavske borze družba Gorenje, d. d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Skupina Gorenje, skladno z javnim obvestilom z dne 9. 11. 2017, začenja z aktivnim iskanjem primernega strateškega partnerja, ki bi Skupino podprl pri dolgoročni in trajnostni rasti ter razvoju, kar bi lahko vodilo tudi do udeležbe takšnega partnerja v lastniški sestavi družbe. Za podporo pri teh aktivnostih je uprava Gorenja na včerajšnji seji za finančnega svetovalca imenovala Rothschild S.p.A., Italija, ki je del ugledne mednarodne investicijske banke Rothschild & Co., za pravno podporo postopku pa Odvetniško pisarno Jadek & Pensa iz Ljubljane.

Aktivnosti bodo predvidoma zaključene do konca tretjega četrtletja leta 2018. Gorenje bo sporočilo več podrobnosti, če bo prišlo do kakršnihkoli konkretnih nadaljnjih korakov oziroma če bi se aktivnosti zaključile.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe Gorenje, d. d., Velenje, www.gorenjegroup.com, najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava družbe Gorenje, d. d.
Datum: 29.11.2017