Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-648/20

MERCATOR, d.d., Ljubljana

Evropska komisija odobrila koncentracijo Skupine Fortenova in družbe Poslovni sistem Mercator, d. d.

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., in veljavne zakonodaje družba Poslovni sistem Mercator, d. d., Ljubljana objavlja naslednje sporočilo:

Evropska komisija je odobrila namero o koncentraciji, v okviru katere bo Skupina Fortenova pridobila obvladovanje družbe Poslovni sistem Mercator, d. d., Ljubljana.

Za ozemlja Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Severne Makedonije je bila koncentracija priglašena pri pristojnih lokalnih organih za regulacijo tržne konkurence in vsi nacionalni organi, razen Komisije za zaščito konkurence Republike Srbije, so doslej odobrili koncentracijo.

"Veseli nas odločitev Evropske komisije, da odobri prenos Mercatorja z Agrokorja na Skupino Fortenova. V kratkem pričakujemo tudi odobritev s strani srbske komisije. To je odprlo pot za prenos Mercatorja do konca tega leta, s čimer bo Skupina Fortenova z letom 2021 lahko začela delovati na trgu kot enotna regionalna skupina, katere poslovanje je v interesu vseh deležnikov – od zaposlenih preko dobaviteljev in delničarjev do celotnega gospodarskega okolja, tako v posameznih državah kot v celotni regiji," je dejal Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Skupine Fortenova v svojem komentarju odločitve Evropske komisije.

“Močan lastnik bo Mercatorju omogočal nadaljnjo rast in razvoj ter podprl strateške projekte Mercatorja, vključno s 130 milijonsko investicijo v nov logistični center v Ljubljani”, je dodal Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercatorja.

Obvestilo bo od 22. 9. 2020 in za obdobje najmanj 5 let objavljeno tudi na spletnih straneh družbe www.mercatorgroup.si.

Poslovni sistem Mercator, d. d.
Uprava
Datum: 22.09.2020