Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-842/10

MERCATOR, d.d., Ljubljana

Mercator s strateško povezavo z družbama Pantomarket, d.o.o., ter Plus Commerce, d.o.o., postaja prvi trgovec z izdelki vsakdanje rabe na trgu Črne gore

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba Poslovni sistem Mercator, d.d., Ljubljana objavlja naslednje sporočilo:Podgorica, 30. junija 2010 - Družba Pantomarket, d.o.o., Herceg Novi, in družba Mercator-S, d.o.o., Novi Sad, sta dne 30.6.2010 podpisali pogodbo o strateški povezavi, na podlagi katere bo družba Mercator-CG, d.o.o., Podgorica, prevzela trgovsko dejavnost in zaposlene ter vzela v dolgoročni poslovni najem 77 trgovskih objektov v lasti družb Pantomarket, d.o.o., Herceg Novi in Plus Commerce, d.o.o., Nikšič na trgu Črne gore s skupno bruto prodajno površino 31.700 m2. V okviru strateške povezave je predvideno tudi dolgoročno sodelovanje med Skupino Mercator in proizvodnimi družbami Skupine Panto na področju nabave živilskih proizvodov.

Družbi Pantomarket, d.o.o., Herceg Novi in Plus Commerce, d.o.o., Nikšič sta s svojimi trgovskimi objekti skupno največji trgovec z izdelki za vsakdanjo rabo na črnogorskem trgu. S to strateško povezavo bo Mercator svoj tržni delež na črnogorskem trgu v panogi trgovine z izdelki za vsakdanjo porabo povečal s sedanjih približno 4 % na približno 20 % odstotkov in s tem postal največji trgovec z izdelki vsakdanje rabe na trgu. Izvedba strateške povezave pomeni uresničevanje Mercatorjeve začrtane strategije rasti in vizije največjega trgovca z izdelki vsakdanje rabe v celotni regiji JV Evrope.

Dogovor o strateški povezavi bo stopil v veljavo po pridobitvi soglasja s strani črnogorske Uprave za varstvo konkurence.

Izjavi za javnost je priloženo tudi mnenje neodvisnega finančnega svetovalca o pravičnosti transakcije z vidika delničarjev in družbe Mercator, d.d.Obvestilo bo od 1.7.2010 in najmanj za obdobje 5 let objavljeno tudi na spletnih straneh družbe www.mercator.si.
Poslovni sistem Mercator, d.d.,
Uprava
Datum: 01.07.2010