Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-178/19

LUKA KOPER, d.d., Koper

Ladijski pretovor in prihodki v obdobju januar – marec 2019

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze in veljavne zakonodaje Luka Koper, d.d. objavlja ladijski pretovor za obdobje januar – marec 2019 in čiste prihodke od prodaje matične družbe za obdobje januar – marec 2019.

Skupni ladijski pretovor je v prvih treh mesecih letošnjega leta nekoliko manjši v primerjavi z enakim obdobjem lani, predvsem zaradi velikega nihanja pri posameznih blagovnih skupinah. Na drugi strani pa prihodki od prodaje, ki so zrasli za osem odstotkov, nakazujejo pozitiven trend rasti in stabilno poslovanje.

Na področju pretovora vozil, kjer je padec največji in sicer 17 odstoten, je razlog v neobičajno visokem pretovoru vozil v prvih treh mesecih lanskega leta, ki je znašal kar 204.516 vozil, v prvih treh mesecih letos pa 169.496 vozil. Pretovor vozil v zadnjih mesecih precej niha, kar je verjetno odraz stanja na svetovnem avtomobilskem trgu, vendar je trend, od skromnega januarja letos ponovno krepko v porastu. V prvem kvartalu letos smo pretovorili tudi za 13 odstotkov manj sipkih in razsutih tovorov. Razlog je enkraten dogodek oziroma okvara na obratu ene od strank, ki preko koprskega pristanišča uvaža razsuti tovor. Ostale blagovne skupine so beležile pozitivno rast. Izstopa predvsem polnjenje in praznjenje kontejnerjev, ki predstavlja dodano vrednost k blagu. Pretovor kontejnerjev prav tako stabilno raste, v naslednjih mesecih pričakujemo, da bo v eno od dveh direktnih linij, ki tedensko povezuje Koper z Daljnim vzhodom, ladjar vključil ladje z večjo kapaciteto.

Informacija bo od 10.4.2019 dalje objavljena na spletni strani družbe www.luka-kp.si.

Uprava družbe
Datum: 10.04.2019
Pripeti dokumenti:  Pretovor in prihodki jan - mar