Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-833/19

MERCATOR, d.d., Ljubljana

Nadzorni svet potrdil letni načrt, petletno strategijo in nadaljevanje največje investicije Mercatorja

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba Poslovni sistem Mercator, d. d., Ljubljana objavlja naslednje sporočilo:

Nadzorni svet družbe Poslovni sistem Mercator je na 4. seji sprejel prenovljeno petletno poslovno strategijo, ki še vnaprej kot ključno usmeritev poudarja Mercator kot najboljšega lokalnega trgovca na vseh trgih, kjer opravlja svojo osnovno dejavnost. Nadzorni svet je v skladu s sprejeto strategijo podprl upravo pri aktivnostih za sklenitev strateških dolgoročnih pogodb z lokalnimi dobavitelji. Nadzorni svet se je tudi seznanil z načrtom gradnje novega logistično-distribucijskega centra v Ljubljani in poudaril podporo upravi za nadaljevanje projekta, ki predstavlja največjo investicijo v vsej zgodovini Mercatorja. Nadzorni svet je potrdil letni načrt za leto 2020.

Dolgoročno sodelovanje z lokalnimi dobavitelji bo tudi v prihodnje ena ključnih razlikovalnih dejavnikov Mercatorja, lokalnim dobaviteljem pa bo dolgoročno sodelovanje z največjim slovenskim in regionalnim trgovcem pomenilo temelj za nadaljnji razvoj.

Nadzorni svet je podrobneje obravnaval tudi vse aktivnosti v zvezi s prenosom na skupino Fortenova in poudaril, da bo Mercator s prenosom na novo skupino dobil dodaten potencial za rast in razvoj.

Novi logistično-distribucijski center v Ljubljani bo znatno zvišal stroškovno učinkovitost, poenostavil delovne procese in razbremenil zaposlene, bistveno pa bo tudi olajšal sodelovanje z lokalnimi in drugimi dobavitelji. Nov logistično-distribucijski center v BTC v Ljubljani bo po načrtih zgrajen do konca leta 2021.

Obvestilo bo od 6. 12. 2019 in za obdobje najmanj 5 let objavljeno tudi na spletnih straneh družbe www.mercatorgroup.si.

Poslovni sistem Mercator, d. d.
Uprava
Datum: 06.12.2019