Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-303/20

NLB, d. d., Ljubljana

ECB podala soglasje Petru Brunclíku kot članu uprave, odgovornem za operativno poslovanje (COO)

ECB je včeraj podala soglasje k imenovanju Petra Brunclíka za člana Uprave NLB d.d., odgovornega za operativno poslovanje (COO). Petletni mandat bo začel po podpisu pogodbe, predvidoma v naslednjih dneh. Odgovoren bo za IT, operativno poslovanje in nabavo; v luči izzivov, ki jih prinaša novi koronavirus in njegove posledice, pa se bo osredotočal predvsem na digitalno in informacijsko preobrazbo NLB Skupine.

Brunclík, ki ga je Nadzorni svet NLB d.d. na položaj imenoval konec novembra 2019, se je NLB pridružil februarja 2020 in je do zdaj opravljal funkcijo pomočnika uprave.

»Petr se je našim vrstam pridružil šele pred nekaj meseci, sredi marca pa se je skupaj z nami že znašel sredi koronavirusne krize. Eden ključnih elementov, ki je naši banki omogočil nemoteno opravljanje storitev, je bil hiter in učinkovit odziv naših IT strokovnjakov. Njegovo strokovno znanje, poznavanje in razumevanje področja ter njegov občutek za vodenje so se izkazali za neprecenljive. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z njim in tega, da bomo s skupnimi prizadevanji poskrbeli, da bo NLB Skupina pripravljena – na vse, kar sledi,« je povedal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.

»Če so nas izzivi, s katerimi smo se spoprijeli v zadnjih dveh mesecih, česa naučili, je to dejstvo, da je nadaljnja, hitrejša in obsežnejša digitalizacija ne le pričakovana, temveč nujna. V svetu, ki postaja vse bolj digitaliziran, moramo poiskati nove načine, kako ostati povezani – ne le z našimi družinami in prijatelji, temveč tudi s sodelavci in strankami. Da pa bi ostali povezani, moramo zagotoviti najboljšo spletno izkušnjo. To je nekaj, za kar si bomo prizadevali in česar se veselimo ne le v Sloveniji, ampak v vseh državah, kjer posluje NLB Skupina,« pa je dodal Brunclík.

Petr Brunclík (1979) ima skoraj 20 let raznovrstnih poslovnih izkušenj na področju bančništva, storitev za stranke, procesnih izboljšav, elektronskega poslovanja in tehnologije. Magistriral je na Ekonomski univerzi v Pragi, smer informacijska tehnologija in uporabna informatika. Začetki njegove poslovne poti segajo v leto 2001, ko je postal vodja promocije v skupini Mironet, češkem distributerju strojne opreme in računalniških sistemov. Od tam je (junij 2003) prešel na GE Money Bank, ki se je v maju 2016 preimenovala v MONETA Money Bank. V njej je bil 15 let zaposlen na več vodstvenih položajih: vodja IT za elektronske poslovne aplikacije (februar 2007), vodja IT za tržne poti (marec 2009), direktor centra skupnih služb (januar 2012) in  nazadnje (junij 2013) član uprave za področje skupnih služb (COO), med drugim odgovoren tudi za klicni center, storitve za stranke in podporo poslovnim procesom.

Pred prihodom v NLB je pridobil bogate izkušnje kot član uprave za IT in operativno poslovanje v banki Home Credit Philippines (od junija 2017), ki je del skupine Home Credit Group, mednarodnega ponudnika finančnih storitev, prisotnega v 11 državah  Srednje in Vzhodne Evrope ter Azije in Severne Amerike.

 

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo od 14. maja 2020 dalje na voljo na uradni spletni strani Izdajatelja (www.nlb.si).

 

 

 

Odnosi z vlagatelji
NLB d.d., Ljubljana
Datum: 14.05.2020