Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-376/20

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

Zimska izdaja: ''Slovenski in hrvaški dan investitorjev''

Slovenski in hrvaški dan investitorjev Ljubljanske in Zagrebške borze je letos prvič potekal v virtualni obliki.

Investitorji so lahko prisluhnili predstavitvam 13 najelitnejših družb Ljubljanske in Zagrebške borze tekom dvodnevnega dogodka: Krka d. d. Novo mesto, Luka Koper d. d., Nova Ljubljanska banka d. d., Petrol, d. d., Ljubljana, Sava Re, d. d., Ljubljana, Telekom Slovenije, d. d., Ljubljana, Skupina Triglav, d. d., Ljubljana,  AD Plastik d. d., Arena Hospitality Group d. d., Atlantic Grupa d. d., Croatian Telecom d.d., Podravka d. d., and Valamar Riviera d. d.

Dogodka se je udeležilo več kot 60 investicijskih družb in bank ter več kot 120 analitikov in investitorjev iz Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Estonije, Finske, Luxemburga, Srbije, Velike Britanije, ZDA in Turčije.

Na dogodku je letos potekala predstavitev slovenskega in hrvaškega kapitalskega trga. Trga sta predstavila predstavnika družb BKS Bank in InterCapital. V sklopu konference je potekala tudi tradicionalna podelitev nagrad Ljubljanske borze najboljšim izdajateljem in članu.

Ob tej priložnosti je g. Aleš Ipavec, predsednik uprave Ljubljanske borze, povedal: »Izredno smo veseli, da sta Ljubljanska in Zagrebška borza ponovno združili moči in organizirali odličen virtualni dogodek, ki promovira družbe Ljubljanske in Zagrebške borze. Borzi sodelujeta tudi na mnogih drugih področjih za promocijo in razvoj trgov in že smo priča pozitivnim rezultatom naših skupnih prizadevanj, kot so na primer večja vidljivost obeh trgov in večji interes mednarodnih vlagateljev, novi trgi za mala in srednje velika podjetja in še več. Prepričani smo, da bomo sodelovanje dvignili še na višji nivo in z veseljem pričakujemo pozitivne učinke tega sodelovanja.«

Ga. Ivana Gažić, predsednica uprave Zagrebške borze, je še dodala: »Zelo smo veseli, da smo kljub izjemnim okoliščinam uspeli ohraniti kontinuiteto dogodka. V teh časih je odprtost dialoga ter povezovanje podjetij in vlagateljev bolj pomembno kot kadarkoli prej. Skupaj z Ljubljansko borzo bomo še naprej raziskovali in širili komunikacijske kanale med podjetji in vlagatelji. «

Glavni cilj skupnega dogodka je približati dostopnost slovenskega in hrvaškega kapitalskega trga lokalnim in mednarodnim investitorjem ter borznim družbam povečati njihovo likvidnost in vidnost v javnosti.

Ljubljanska in Zagrebška borza bosta nadaljevali z individualnimi in skupnimi aktivnostmi, s katerimi bosta povečevali interes vlagateljev in skrbeli za uspešne in močne vezi z lokalnimi in mednarodnimi vlagatelji.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 09.12.2020