Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
INI-208/23

LUKA KOPER, d.d., Koper

Uradni odziv družbe na trditve o domnevnem trpinčenju na delovnem mestu v Luki Koper

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d. in veljavne zakonodaje družba Luka Koper, d. d. objavlja naslednje sporočilo:

V družbi Luka Koper zanikamo vse navedbe Sindikata žerjavistov pristaniških dejavnosti o domnevnem trpinčenju na delovnem mestu, ki jih je v dopisu, z dne 12. 4. 2023, posredoval medijem, Vladi RS, predsedniku Vlade, Ministrstvu za infrastrukturo, Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Slovenskemu državnemu holdingu in lokalni skupnosti.

Kot primer navajajo nedavni škodni dogodek na kontejnerskem terminalu in domnevno neustrezne ukrepe, ki jih je zoper dva zaposlena sprožila družba Luka Koper.

V nadaljevanju podajamo naslednje pojasnilo: 
Uvodoma želimo pojasniti, da se niti predsednik uprave niti uprava operativno ne ukvarjajo s postopki, vezanimi na ugotavljanje okoliščin nesreče, ki se je nedavno zgodila na kontejnerskem terminalu. Strokovne službe in vodstvo kontejnerskega terminala kot običajno v takšnih primerih izvajajo ustrezne postopke, skladno z notranjimi akti in veljavno zakonodajo.  

Trenutno potekajo preverbe okoliščin primera, v katere so vključeni relevantni udeleženci škodnega dogodka, saj po prvih izsledkih obstaja utemeljen sum opustitve dolžnega ravnanja in skrbnosti. Po proučitvi le-teh se bo postopek ustrezno zaključil.

Informacija bo od 12.4.2023 dalje objavljena na spletni strani družbe www.luka-kp.si

Področje za odnose z javnostmi Luke Koper, d. d.
Datum: 12.04.2023