Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PAL-286/23

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana

CEE Investment Opportunities – investicijska konferenca LJSE & ZSE

Ljubljanska in Zagrebška borza sta 5. decembra skupaj gostili investicijsko konferenco "CEE Investment Opportunities" v Grand Hotelu Union v Ljubljani.

Ta dogodek, ki poteka od leta 2014, predstavlja dragoceno priložnost za vlagatelje in analitike, da poglobijo svoje vpoglede v največja slovenska in hrvaška podjetja, uvrščena na borzo, preko zanimivih 1-1 sestankov. Glavni cilj je omogočiti dostopnost slovenskih, hrvaških in drugih regionalnih podjetij tako domačim kot mednarodnim vlagateljem, s čimer povečujejo svojo prepoznavnost. Posebej velja omeniti, da je letošnje leto prineslo drugo zaporedno sodelovanje podjetij iz Makedonske borze, prvič pa smo gostili tudi 2 družbi iz Bolgarske borze.

Udeleženci so imeli sestanke s predstavniki vodilnih podjetij iz:

 

  • Slovenije: Krka, Petrol, Sava Re, Telekom Slovenije, Triglav Group, Luka Koper, NLB, Cinkarna Celje,
  • Hrvaške: AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Hrvatski Telekom, Valamar, Span, Podravka, Končar Elekroindustrija,
  • Severne Makedonije: Komercijalna banka, Alkaloid,
  • Bolgarije: Monbat, Telematic Interactive.

 

Na dogodku smo prisluhnili tudi predstavitvam o slovenskem in hrvaškem kapitalskem trgu s strani strokovnjakov iz podjetij Ilirika (SI) in InterCapital Securities (HR). Predstavil se nam je tudi slovaški razvijalec nepremičninskih projektov, podjetje Corwin in delil informacije o izdaji obveznic.

Na konferenci je sodelovalo približno 30 analitikov in vlagateljev iz Slovenije, Hrvaške in Bolgarije. V prihodnosti obe borzi, Ljubljanska in Zagrebška, ostajata zavezani izvajanju posameznih in skupnih dejavnosti z namenom spodbujanja zanimanja vlagateljev ter utrjevanja zaupanja tako lokalnih kot mednarodnih vlagateljev.

Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Datum: 06.12.2023