Hitro iskanje
Iskane besede

Obdobje

Družba
Podrobno iskanje
 
PSI-1446/07

GORENJE, d.d., Velenje

Pomemben korak v razvoju enega najsodobnejših tehnološko-logističnih centrov za proizvodnjo kuhinjskega pohištva v srednji Evropi.

Gorenje odprlo novo tovarno v Mariboru

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba GORENJE, d.d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Maribor, 18. oktober 2007 - Eden največjih evropskih proizvajalcev gospodinjskih aparatov in opreme za dom, Gorenje, je danes v Mariboru otvoril novo tovarno v sodobnem tehnološko-logističnem centru za proizvodnjo kuhinjskega pohištva. Slavnostni trak sta prerezala predsednik uprave Gorenja, Franjo Bobinac, in župan mestne občine Maribor, Franc Kangler.

4.000 m2 velik proizvodni objekt so pričeli graditi sredi maja, v začetku avgusta so že montirali tehnološko opremo. Investicija, vredna 2 milijona evrov, je namenjena skladiščenju in montaži kuhinjskih elementov ter odpremi. Proizvodnja polizdelkov se vrši v povezani proizvodni hali. Od prevzema Marlesa leta 2000 je Gorenje Notranja oprema proizvodne kapacitete kuhinjskih elementov na tej lokaciji povečala za 35 odstotkov. V letu 2008 bodo izdelali preko 200.000 kuhinjskih elementov, pretežno za trge EU.

Več o novi pridobitvi, lahko preberete v pripetem dokumentu!

V proizvodnem kompleksu Gorenja v Šoštanju pa so dne 16. oktobra uradno odprli nov proizvodni objekt površine 9.000 m2. Vrednost investicije v novo proizvodno dvorano, v kateri so bistveno izboljšani prostorsko-tehnični pogoji za razvoj strojegradnje, je 7 milijonov evrov. V objektu, ki ga je Gorenje zgradilo še nekoliko pred dogovorjenim rokom, od septembra že deluje dejavnost strojegradnje, tretjina hale pa bo namenjene novemu poslu - izdelavi kolesnikov za slovensko vojsko.

Pomembnejše spremembe podatkov in druge pomembne poslovne dogodke družba sproti objavlja v sistemu elektronskega obveščanja Ljubljanske borze, SEOnet. Dostop do objave je omogočen na uradnih spletnih straneh družbe gorenje.com, in sicer od dneva objave dalje.

 

 
Uprava družbe Gorenje, d.d.

 

Datum: 18. 10. 2007

Pripeti dokumenti: Gorenje odprlo novo tovarno v Mariboru