Feast search
Keywords

Period

Issuer
Advanced search
 
PSI-843/06

GORENJE, d.d., Velenje

Obvestilo o sodelovanju Gorenja pri dobavi kolesnikov za Slovensko vojsko

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in ZTVP-1 (Ur.l.RS, št.56/99) družba GORENJE, d.d., Velenje objavlja naslednje sporočilo:

Patria, Gorenje in Rotis bodo ustanovili novo podjetje za slovenski program oklepnikov

Podjetja Gorenje, d.d., Patria oyj in Rotis, d.o.o., bodo v okviru projekta dobave vozila kolesnik AMV 8x8 za Slovensko vojsko, združila moči za povezovanje slovenske industrije in rast slovenskega gospodarstva. Na posebnem seminarju potencialnih partnerjev v Sloveniji in na današnji novinarski konferenci so vsa tri podjetja pojasnila razloge za partnerstvo. Gorenje, d.d., Patria oyj in Rotis, d.o.o. so tudi objavila, da je bilo včeraj podpisano pismo o nameri za ustanovitev skupnega mešanega podjetja za realizacijo projekta. V tem podjetju bi imela slovenska stran večinski delež.

V Gorenju v okviru strateškega načrta poleg svoje osnovne dejavnosti, proizvodnje in prodaje gospodinjskih aparatov, razvijamo tudi druge dejavnosti, pri katerih izkoriščamo bogate izkušnje, znanja, tehnologije in proizvodne kapacitete. Tako smo se pozitivno odzvali povabilu družb Patria in Rotis k skupnem projektu, potem ko smo natančno preučili tako izdelek in z njim povezane tehnologije kot predlagani poslovni model. Na podlagi te analize smo ugotovili, da je dobava vozila kolesnik AMV 8x8 za Slovensko vojsko projekt z izrazitimi multiplikativnimi učinki in da je Gorenje s svojimi proizvodnimi in tehnološkimi kapacitetami, visoko usposobljenimi in izkušenimi zaposlenimi ter široko razpredeno mrežo dobaviteljev logičen partner. Pri naših nadaljnjih korakih pri razvoju te dejavnosti bomo iskali sinergije na vseh področjih našega poslovanja. Še posebej veliko si obetamo v smislu pridobivanja poslov za našo dejavnost orodjarstva in strojne opreme.

Gorenje v sodelovanju s Patrio in Rotisom vidi dolgoročne priložnosti in k sodelovanju s to ekipo bo povabilo vso slovensko industrijo.

Javna objava bo na razpolago tudi na spletni strani www.gorenje.com do nadaljnjega.

 

 
Uprava Gorenje, d.d.

 

Datum: 21. 6. 2006