Feast search
Keywords

Period

Issuer
Advanced search
 
PSI-692/06

LUKA KOPER, d.d., Koper

Obletnica družbe, pomembna pogodba s korejskim logističnim podjetjem Glovis

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in ZTVP-1 (Ur.l.RS, št.56/99) družba LUKA KOPER, d.d., Koper objavlja naslednje sporočilo:

Podjetje Luka Koper, sedaj delniška družba Luka Koper, danes praznuje svojo 49-letnico. V začetku maja 1957 so se pričela prva dela pri izgradnji slovenskega trgovskega pristanišča in sicer gradnja nasipa, ki je zaprl Štanjolski zaliv. Nasip je bil končan novembra istega leta, že ob začetku gradnje, 23. maja 1957, pa je bilo ustanovljeno prvo pretovorno in skladiščno podjetje Pristanišče Koper, ki je v desetletjih svoje rasti in razvoja odigralo ključno vlogo pri razvoju Kopra in širše regije. V teh letih je bilo v toku mnogih reform ter sprememb gospodarskega sistema podjetje nekajkrat preimenovano, dokler ni bilo končno 7. junija 1996 vpisano v koprski sodni register z imenom Luka Koper, d.d.
Družba Luka Koper, pristaniški in logistični sistem, v edinem slovenskem trgovskem pristanišču v Kopru, je uspešno podjetje, ki svojo konkurenčnost gradi predvsem na kakovosti svoje storitve. Vzdušje ob obletnici podjetja letos poleg drugega zaznamuje tudi zunanja presoja našega sistema vodenja. Ekipa zunanjih presojevalcev certifikacijskega podjetja SIQ je v maju izvedla presojo in ocenila, da učinkovito izpolnjujemo zahteve standarda kakovosti ISO 9001:2000 in standarda ravnanja z okoljem ISO14001:2004. Za slednjega, ki je zahtevnejši od prejšnjega, bomo tudi prejeli nov certifikat saj kažemo zelo odgovoren odnos do vzpostavljenega in vzdrževanega sistema ravnanja z okoljem.
Poslovna odličnost podjetja, ki jo izkazuje kakovost storitev in poslovanja po zahtevah standarda ISO 9001, pa je bistveno prispevala k pridobitvi pomembnega novega posla za korejske naročnike. Predsednik uprave družbe Robert Časar in član uprave Aldo Babič sta prav v teh dneh v Seulu zaključila pogovore s predstavniki podjetja Glovis Co, Ltd, ki je največji logist Južne Koreje.

Sklenjena pogodba se nanaša na uporabo koprskega pristanišča; tu bo podjetje Glovis Europe Corporation ustanovilo podružnico, ki se bo ukvarjala zlasti s transportom in logistiko za novi tovarni avtomobilov, ki ju korejski družbi KIA in Hyundai gradita na Slovaškem in v Češki republiki. Pogodba predvideva povečanje letnega pretovora predvsem vozil in kontejnerjev. Posel smo pridobili v pogojih intenzivne mednarodne konkurence k čemur so pripomogli tudi dobri odnosi našega ministra za promet s svojimi tujimi kolegi.

 

 
Uprava družbe

 

Datum: 23. 5. 2006