Feast search
Keywords

Period

Issuer
Advanced search
 
PSI-1021/06

LUKA KOPER, d.d., Koper

Delničarji Banke Koper podaljšali veljavnost delničarskega sporazuma

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in ZTVP-1 (Ur.l.RS, št.56/99) družba LUKA KOPER, d.d., Koper objavlja naslednje sporočilo:

Luka Koper je v petek, 21. julija 2006 skupaj z ostalimi delničarji Banke Koper, d.d., Intereuropo, Istrabenzom in Sanpaolo IMI podpisala delničarski sporazum, ki zamenjal obstoječi dogovor v zadovoljstvo vseh udeležencev.

Novi delničarski sporazum podaljšuje veljavnost bistvenih sestavin dosedanjega sporazuma še za obdobje petih let: ohranitev lastniških deležev največjih slovenskih delničarjev ter ohranitev sedanjega načina način vodenja in upravljanja banke.

Novi sporazum podaljšuje tudi veljavnost prodajne opcije slovenskih delničarjev za obdobje prihodnjih petih let, kot tudi nakupno opcijo skupine Sanpaolo IMI, ki se lahko uveljavi po izteku petletnega obdobja, ki ga določa sporazum.

Predsednik nadzornega sveta Banke Koper, d.d., in vodja mednarodnih dejavnosti skupine Sanpaolo IMI Group, Giuseppe Cuccurese, je ob podpisu sporazuma izjavil: »V Sanpaolo IMI je vloga lokalnih poslovnih partnerjev kot so Intereuropa, Istrabenz in Luka Koper v lastniški strukturi Banke Koper za nas vedno bila zelo pomembna. Zelo dobro smo sodelovali in sodelujemo v interesu Banke Koper in njenih komitentov. Zahvaljujoč stabilnosti upravljanja in vodenja, je Banka Koper uspešno razvila svojo dejavnost v zelo aktivnem in konkurenčnem okolju, več kot podvojila posojila nebančnemu sektorju in okrepila svoj tržni položaj v letih zgodovinskih sprememb v slovenskem gospodarstvu in na finančnem trgu. Poleg tega bo vstop Slovenije v evro območje dovolil Banki Koper, da še bolj izkoristi partnerstvo z evropskim igralcem, kot je Sanpaolo IMI.«

»Banka Koper je pod skupaj dogovorjenim načinom upravljanja v zadnjih štirih letih podvojila bilančno vsoto in dosega odlične poslovne rezultate. Od naložbe v njen kapital se nam obeta dober donos tudi v prihodnje, zahvaljujoč načrtom za rast in razvoj, ki jih banka namerava realizirati. Zato je podpis novega sporazuma v tem trenutku optimalna rešitev za slovenske delničarje,« je poslovni dogodek komentiral predstavnik slovenskih delničarjev in namestnik predsednika nadzornega sveta Banke Koper, mag. Andrej Lovšin.

Obstoječa lastniška struktura Banke Koper:

Sanpaolo IMI SpA 63,9 %
Intereuropa, d.d. 10 %
Istrabenz, d.d. 10 %
Luka Koper, d.d. 10 %
Drugi delničarji 6,1 %

 

 
Uprava družbe

 

Datum: 24. 7. 2006